Ο κύριος Τσίπρας ανακινεί τώρα το Σκοπιανό γιατί έτσι του παρήγγειλαν οι Αμερικάνοι. Επίσης, έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να διαλύσει την Νέα Δημοκρατία, που χωρίζεται σε δύο ομάδες: αυτούς που κάνουν ό,τι είναι αρεστό στους Αμερικάνους και τους άλλους.

Η μετατόπιση επί Καραμανλή και οι Αμερικάνοι

Ο κύριος Κώστας Καραμανλής μετατόπισε την εθνική θέση για το όνομα των Σκοπίων που αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και απέκλειε την χρήση του όρου “Μακεδονία” από τους εχθρικούς γείτονες. Ο τότε πρωθυπουργός δήλωσε πως η Ελλάδα θα αποδεχόταν την χρήση του όρου “Μακεδονία”, αλλά με γεωγραφικό προσδιορισμό και για ενιαία χρήση έναντι όλων. Αυτό το έκανε γιατί έτσι απαιτείτο από το πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί στον ΟΗΕ για το ζήτημα αυτό, ώστε να μην φαίνεται πως η Ελλάς εμποδίζει αδικαιολόγητα την διαδικασία εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής λύσης. Όλοι όμως γνώριζαν πως ο κύριος Καραμανλής δεν επιθυμούσε ονομασία των Σκοπίων με το συνθετικό “Μακεδονία”. Ήταν ένα τέχνασμα.

Και στην χρονοτριβή αυτή βοηθούσε και ο κύριος Γκρουέφσκι, που επιχορηγείτο από τον κύριο Πούτιν και δεν τον ένοιαζε το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι. Εκτός από τους Αμερικάνους. Που έστειλαν ομάδες ένοπλων Αλβανών στα Σκόπια για να τα κάνουν γυαλιά-καρφιά. Έστειλαν επίσης τους Ευρωπαίους σερβιτόρους τους να πουν στον Γκρούεφσκι να φεύγει σιγά-σιγά. Όπερ και εγέννετο.

Η διπλωματική άμυνα της Ελλάδος και ο φίλος Ερντογάν

Η Ελλάδα τότε δεν καθόταν με σταυρωμένα τα χέρια. Οργανώθηκε η γραμμή διπλωματικής τεκμηρίωσης για τις περιουσίες που θα διεκδικήσουν οι Σκοπιανοί στην Ελλάδα. Εστάλησαν νέοι επιστήμονες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Χάλκη, με την άδεια του κυρίου Ερντογάν, για να βρουν και να μεταφράσουν τα κτηματολογικά αρχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που αφορούν στις επίδικες περιουσίες. Το ζήτημα των περιουσιών θα ανοίξει, αμέσως με το που θα κλείσει το ζήτημα της ονομασίας. Αναμένεται αγώνας φθοράς και κινδύνου, τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι μυστικές συναντήσεις στην Θεσσαλονίκη

Ο κύριος Νίμιτς ερχόταν κρυφά στην Θεσσαλονίκη. Δεν τον συναντούσαν άνθρωποι της κυρίας Μπακογιάννη. Το θέμα το χειριζόταν αποκλειστικά η ομάδα του κυρίου Καραμανλή. Βρισκόντουσαν μαζί του σε συσκέψεις ένας παλαίμαχος δημοσιογράφος, ένας μεγαλέμπορος πολυτελών ειδών, ένας διακεκριμένος ιστορικός και μια μεταπτυχιακή φοιτήτρια ιστορίας.

Το μαύρισμα κάνει καλό

Σήμερα, οι Αμερικάνοι παρήγγειλαν στα καλά παιδιά της Νέας Δημοκρατίας να πουνε το χαρωπό “ΝΑΙ” και οι Σκοπιανοί να βαφτιστούν Μακεδόνες, ανοίγοντας νόμιμα τον δρόμο των πολλαπλών διεκδικήσεών τους. Υπάρχουν πολλοί στην Νέα Δημοκρατία που συμμερίζονται περισσότερο τα επιχειρήματα των Αμερικανών, παρά των Ελλήνων. Όμως, πρώτη προτεραιότητα των Αμερικανών δεν είναι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αλλά η εγκαθίδρυση του αλυτρωτισμού τους με την χρήση του ονόματος της Μακεδονίας πάση θυσία.

Οι Έλληνες ως ψηφοφόροι και ως επαναστατημένοι πολίτες θα μαυρίσουν κάθε βουλευτή και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που θα βάλει την υπογραφή του για την δημιουργία της Νέας Μακεδονίας. Το μαύρισμα θα τους κάνει καλό. Και σ αυτούς. Και στην παράταξή τους. Αν είναι να υπάρχουν στην πολιτική ως βαρίδια για το Έθνος και ως εκβιαζόμενες προσωπικότητες, ας πάνε στον μαύρο κόρακα.

 

Originally posted 2017-12-29 12:14:18.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.