“Οι μάσκες δεν προστατεύουν”: Δημοσιεύθηκε η πρώτη στατιστική έρευνα σε πραγματικές συνθήκες

Η Δανική, τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη στατιστική έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των μασκών προσώπου σε πραγματικές συνθήκες ζωής κατά της λοίμωξης από κορονοϊό είναι η πρώτη του είδους της. Έχει πλέον δημοσιευτεί στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Internal Medicine.

Όπως αναμενόταν, η δοκιμή δεν βρήκε κανένα στατιστικά σημαντικό όφελος από τη χρήση μάσκας προσώπου. Η μελέτη χρησιμοποίησε “υψηλής ποιότητας χειρουργικές μάσκες με ρυθμό διήθησης 98%”.

Ο αμερικανός ερευνητής Yinon Weiss έχει εν τω μεταξύ ενημερώσει τα διαγράμματά του σχετικά με τις υποχρεώσεις χρήσης μάσκας και τις μολύνσεις από κορονοϊούς σε διάφορες χώρες και πολιτείες των ΗΠΑ. Τα διαγράμματα δείχνουν ότι τα μέτρα χρήσης μάσκας δεν έχουν κάνει καμία διαφορά, ή μπορεί ακόμη και να είναι αντιπαραγωγικές.

Τα άτομα που θέλουν να αποφύγουν μια λοίμωξη από κορονοϊό πρέπει να αποφύγουν καταστάσεις στις οποίες μπορούν να μολυνθούν. Εάν δεν μπορούν να αποφύγουν τέτοιες καταστάσεις και αν ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου, θα πρέπει να συζητήσουν με τον γιατρό τους προφυλακτικές και πρώιμες θεραπείες, οι οποίες σύμφωνα με διεθνείς μελέτες μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσου και νοσηλείας έως και 90%.

Η μελέτη της Δανίας: Αποτελεσματικότητα της προσθήκης σύστασης μάσκας σε άλλα μέτρα δημόσιας υγείας για την πρόληψη της λοίμωξης SARS-CoV-2 σε δανέζους χρήστες μάσκας. Μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή. Annals of Internal Medicine.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2020-11-18 22:45:47.

About Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

administrator
Ο Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

One thought on ““Οι μάσκες δεν προστατεύουν”: Δημοσιεύθηκε η πρώτη στατιστική έρευνα σε πραγματικές συνθήκες

 1. Τα παρακάτω αποσπάσματα από το άρθρο αποδεικνύουν πόσο λάθος ερμηνεύστατε τη συγκεκριμένη έρευνα, που καταλήγει στο ακριβώς αντίθετο με αυτά που περιγράφετε με παραπλανητικό τρόπο στο δικό σας άρθρο και ιδιαίτερα στον τίτλο.

  «The findings, however, should not be used to conclude that a recommendation for everyone to wear masks in the community would not be effective in reducing SARS-CoV-2 infections, because the trial did not test the role of masks in source control of SARS-CoV-2 infection.»

  «During the study period, authorities did not recommend face mask use outside hospital settings and mask use was rare in community settings»

  «Further, these studies focused on prevention of infection in healthy mask wearers from patients with a known, diagnosed infection rather than prevention of transmission from persons in their surroundings in general.»

  «The most important limitation is that the findings are inconclusive»

  «The findings also suggest that persons should not abandon other COVID-19 safety measures regardless of the use of masks.»

Το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error:
Αρέσει σε %d bloggers: