Νέο «κοστούμι» μας ράβουν οι φράγκοι «εταίροι» μας, με πολύ προτεσταντική «αγάπη».

Χτύπημα λοιπόν εις τας πανηγυρικάς κυβερνητικάς δηλώσεις και  εκδηλώσεις, περί «νεοπλουτισμού» και «εύκολης» χρηματοδότησης, «χωρίς όρους», με μηδενικό επιτόκιο, από τις «φίλες» χώρες του φραγκικού «βορρά».

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Τα «καλά νέα», έρχονται, μέσω Φιλανδίας και του euroworking group, καθώς οι «σύμμαχοι και εταίροι», επιθυμούν νέα σκληρότερα μέτρα, σε βάθος 7ετίας, για να δοθούν στην Ελλάδα τα 32 δισ.

Τελικά όπως όλα «δείχνουν», το 5ο μνημόνιο θα είναι ακόμα σκληρότερο, από ότι είχαμε υπολογίσει.

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας («μπροστινή» των γερμανών), ανακοίνωσε ότι θα ήταν αρνητική σε μια πρόταση της ευρωπαϊκής επιτροπής, για την συνέχιση ενός πακέτου ανάκαμψης, με τη σημερινή του μορφή.

Η «φίλια» χώρα, είναι ανοικτή σε προτάσεις, κατά το χρόνο των διαπραγματεύσεων, ζητώντας όμως να μειωθεί το μερίδιο των επιχορηγήσεων στο πακέτο και να αυξηθεί αντιστοίχως εκείνο που θα δοθεί με τη μορφή δανείων.

Δηλαδή νέα τοκοχρεολύσια και άνοδος του εθνικού χρέους.

Η θέση αυτή (της Φινλανδίας) διατυπώνεται, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής, των 27 χωρών – μελών της ΕΕ, στις 19 Ιουνίου, κατά την οποία θα συζητηθεί η πρόταση τη Κομισιόν.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Οι επιφυλάξεις των «βίκινγκς», έρχονται να προστεθούν, στις αντιρρήσεις, που προβάλλουν στις προτάσεις της Κομισιόν, οι «τέσσερις εταίροι» (Αυστρία, Ολλανδία, Σουηδία, Δανία, όλοι «παιδιά» των γερμανών),  οι οποίοι ετοιμάζονται να βάλουν «stop»,  στο euro working group, ειδικά για την Ελλάδα, με τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν!

Σύμφωνα με φραγκικές «διαρροές», αυτό μπλοκ χωρών, θέλουν να περάσει (από την ομάδα εργασίας), μια «φωτογραφική» διάταξη, με την οποία δεν θα επιτρέπεται χώρα με υψηλό χρέος, να χρησιμοποιεί τα χρήματα όπως επιθυμεί.

Κοινώς χρησιμοποιώντας τη «ρήτρα διαφυγής», που επιτρέπει μια ελευθερία στις παροχές και τις δαπάνες λόγω του «κροκοδειλό-ιού».

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Θα ζητήσουν, να προστεθουν, συγκεκριμένοι στόχοι, με βάση το ύψος της ύφεσης.

Όπως δεν αποκλείεται να ζητηθούν, ειδικά για την Ελλάδα, να προστεθούν και ρήτρες.

Δηλαδή συνέχιση των «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων, για μια 7ετία, όσο δηλαδή θα διαρκέσει και η χρηματοδότηση της φραγκίας.

Συμπέρασμα: τα επόμενα 7 χρόνια, η Ελλάδα, θα βρίσκεται υπό νέο σκληρότατο μνημόνιο.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com