Αλήθεια πόσες φορές έχουμε ψάξει να βρούμε τις συνέπειες των πολιτικών ενεργειών στην σύγχρονη Ελλάδα; Δεν μας είπαν ποτέ την αλήθεια γιατί να το κάνουν σήμερα χρησιμοποιώντας την Μακεδονία;  Η συμφωνία μεταξύ των κ. Τσίπρα και Ζάεφ, που φέρει την υπογραφή των κ. Κοτζιάκαι Δημητρώφ, για την εκχώρηση του ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας προς γενική χρήση από τρίτους, είναι άκυρη. Η συμφωνία ήδη αποδεικνύεται ως προπαρασκευαστική πράξη εσχάτης προδοσίας, στον βαθμό που οι αντισυμβαλλόμενοι την εφαρμόζουν προς την κατεύθυνση αλυτρωτικής πολιτικής εις βάρος της Ελλάδος: ερμηνεύουν τα διαλαμβανόμενα περί του ονόματος «Βόρεια Μακεδονία», της «μακεδονικής ιθαγένειας» και «μακεδονικής γλώσσας» ως επιβεβαιωτικά της αναγνώρισης από μέρους της Ελλάδος «μακεδονικού έθνους», με όλα τα δικαιώματαπου έχουν τα έθνη από το διεθνές δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την εσωτερική τους έννομη τάξη.

Είναι σημαντικό να αναρωτηθούμε ποιος θα επαναστατήσει, είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε μεαγαλοεπίβολα ειδικά όταν πρόκειται για τα υπέρτατα αγαθά μας  Θρησκεία, Οικογένεια, Πατρίδα. Ποιόν περιμένουμε να κάνει την αρχή μα φυσικά τον ίδιο μας τον εαυτό. Σήμερα για άλλη μια φορά η Ελλάδα γεννάει ήρωες, κατά μικρά μυαλωμένα παιδιά που κάνουν την επανάσταση μόνα τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 500 σχολεία πανελλαδικά βρέθηκαν υπό κατάληψη χθες, αλλά το ποσοστό όσων κυριαρχεί το ζήτημα της Μακεδονίας υπολογίζεται σε περίπου 15%-20%. Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας υπολογίζεται πως περίπου 210 σχολεία βρέθηκαν χθες υπόκατάληψη (μεταξύ αυτών και πάνω από 70 γυμνάσια), εκ των οποίων περίπου 100 στηΘεσσαλονίκη. Ε λοιπόν αυτούς κάποιους τους βαπτίζουν εθνικιστές, ποιοι είναι αυτοί οι προδότες; H μόνη διαφορά με το παρελθόν είναι ότι πλέον δεν έχουμε κανένα σύμμαχο. Σήμερα δεν υπάρχουν ιδεολογικά ρεύματα όπως είχαν δημιουργηθεί με τις διδασκαλίες φιλοσόφων όπως κ Ζαν Ζακ Ρουσσό, ο Βολταίρος και ο Μοντεσκιέ, κυρίως, στο κίνημα του Διαφωτισμού. Σήμερα είμαστε μόνοι μας και ο αγώνας μας είναι άγνωστος δεν υπάρχουν προσωπικότητες όπως ο Louis Dupré, ο Claude Denis Raffenel, ο Marie Gabriel Florent Auguste de Choiseul-Gouffier και η αιτία είμαστε και  πάλι εμείς γιατί πλέον δεν έχουμεπροσωπικότητες να τους εμπνεύσουν όπως έκανε η Αρήτη, ο  Λεύκιππος, ή ο Αναξαγόρας. Η σημερινή επανάσταση πρέπει να γίνει για ένα όνομα, γιατί είναι σεβασμός στηνιστορία και σε όσους θυσιάστηκαν για αυτή. Στην Ελλάδα δεν χωράνε αποφάσεις χωρίς τον λαό, δεν υπάρχει θέση για αριστοκράτες και πολιτικούς φεουδάρχες που μετατρέπουν την Τρίτη Τάξη, να ήταν ανομοιογενής με επαγγελματίες αγρότες, υπηρέτες και τον φτωχό λαό που έχει μόνο υποχρεώσεις.

 Αφού τους αφήνουμε να μας παίρνουν το μέλλον ας μην τους αφήσουν να μας πάρουν και το παρελθόν μας. Είναι η ευκαιρία μας να αποδείξουμε ότι είμαστε η μόνη χώρα που έχουμε Δημοκρατία που περνώντας διαπυρός και σιδήρου καταφέρνει τελικά και επιβιώνει.

Originally posted 2018-11-30 22:19:44.

Written by

Γεώργιος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γεώργιος Αλεξόπουλος αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Γεννήθηκε την Πάτρα το 1984. Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πατρών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος MBA στις νέες αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, του ιδίου τμήματος με εξειδίκευση την Διεθνοποίηση των Επιχειρήσεων. Είναι κάτοχος πτυχίου τεχνολόγου πολιτικού μηχανικού έργων υποδομής. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικά άρθρα στα καταλογραφημένα επιστημονικά περιοδικά με κριτές: Journal of Investment Management and Financial Innovations, Macmillan Palgrave Publishers. Οι τομείς του ερευνητικού ενδιαφέροντος περιλαμβάνουν την Κοινωνική Οικονομία, την Εταιρική Διακυβέρνηση, την Οικονομική Οικονομετρία και τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Έχει παρουσιάσει πολλά εθνικά συνέδρια σχετικά με τον τραπεζικό φόρο και τη διάρθρωση του κεφαλαίου. Στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας δραστηριοποιείται από το 2017 με την ιδιότητα του σαν Researcher at Social Economy Observatory, Greece στο οποίο είναι Responsible Individual development researcher of a development of new models corporate governance study between social enterprises, and development researcher of econometric models of Internationals Credit Flow measurement developed through the Social Economy