Οι νεοταξίτες παγκοσμιοποιητές δεν σταματάνε (δεν περιμένουμε βέβαια κάτι το διαφορετικό).

Ο Ομπάμα, προέβη εις μιαν εκτίμηση,  ότι η διαχείριση της πανδημίας, του «φοβερού και τρομερού ιού» (του κροκοδειλο-ιού), από τον Τράμπ, ήταν μια «απόλυτα χαοτική καταστροφή».

Αυτή τη δριμύτατη κριτική, ο «πρώην πρόεδρος», την έκανε σε μια τηλεφωνική συζήτηση μισής ώρας, με πρώην συνεργάτες της κυβέρνησής του.

Η ηχογραφημένη συνομιλία περιήλθε στην κατοχή του Yahoo News.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Ο Ομπάμα, επικαλέστηκε την αντίδραση της κυβέρνησης στην υγειονομική κρίση, για να επισημάνει ότι είναι αναγκαίο να επιλέγονται οι σωστοί ηγέτες και κάλεσε τους πρώην συμβούλους του, να συνταχθούν με την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν (τον είχε ο ίδιος αντιπρόεδρο και τώρα διεκδικεί την προεδρία απέναντι στον Τράμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου).

«Οι εκλογές που έρχονται, σε όλα τα επίπεδα, είναι τόσο σημαντικές επειδή δεν θα αντιμετωπίσουμε μόνο ένα πρόσωπο ή ένα πολιτικό κόμμα», φέρεται να είπε ο Ομπάμα.

Ο Τράμπ, κατηγορείται από τους πολιτικούς αντιπάλους του, ότι υποβάθμισε την απειλή και κατόπιν έδωσε αντιφατικές εντολές που προκάλεσαν σύγχυση.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ


Ο Μάικλ Φλιν, πρώην σύμβουλος του Τράμπ

Στη συζήτηση, ο Ομπάμα, αναφέρθηκε επίσης και στην αμφιλεγόμενη απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, να βάλει στο αρχείο τις κατηγορίες σε βάρος του Μάικλ Φλιν, του πρώην συμβούλου του Τραμπ, ο οποίος κατηγορήθηκε, ότι είπε ψέματα στο FBI, σχετικά με τις επαφές του, με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον.

«Δεν υπάρχει προηγούμενο, ένας άνθρωπος που κατηγορείται για ψευδορκία να γλιτώσει ατιμώρητος. Αυτό είναι το είδος της κατάστασης που αρχίζουμε να φοβόμαστε ότι θα απειληθεί το κράτος δικαίου», είπε.

«Για αυτό θα περάσω όσο χρόνο χρειάζεται κάνοντας προεκλογική εκστρατεία, όσο εντατικά γίνεται, υπέρ του Τζο Μπάιντεν», κατέληξε.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Αρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com