1,71 θάνατοι από COVID-19 ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους: αυτός είναι ο ημερήσιος απολογισμός της 25ης Νοεμβρίου 2020 για την Σουηδία.

Οι Σουηδοί ρεζιλεύουν τα Lockdown. Εξετάζοντας τα στατιστικά στοιχεία, εντυπωσιάζεται κανείς με την επίμονα χαμηλή “πτήση” θανάτων στην χώρα που αρνήθηκε τα τυφλά Lockdown και την κατάχρηση της ιατρικής μάσκας προσώπου, επιμένοντας στην επιστημονική τεκμηρίωση των δημόσιων πολιτικών της.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις

Ας εξετάσουμε το γράφημα, που παρουσιάζει τους ημερήσιους νέους επιβεβαιωμένους θανάτους COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού:

Η σύγκριση της Ελλάδος με την Σουηδία είναι χαρακτηριστική. Η Ελλάδα κατατάσσεται στην χώρες που διεθνώς έχουν επιβάλει τα σκληρότερα περιοριστικά και κατασταλτικά μέτρα: στον Δείκτη Αυστηρότητας της Οξφόρδης, η Ελλάδα κατατάσσεται στις περισσότερο αυστηρές χώρες, σε αντιδιαστολή με την Σουδία.

Και όμως, από τα τέλη Οκτωβρίου 2020, η Ελλάδα παρουσιάζει συνεχή και αδιάπτωτη καμπύλη θανάτων σε σχέση με την Σουηδία, όπου ο χειμώνας ήρθε… πολύ νωρίτερα. Μάλιστα, ήδη από τις 12 Νοεμβρίου οι θάνατοι στην Σουηδία μειώνονται συνεχώς. Οι Σουηδοί πορεύονται ως προς τους Έλληνες με σχέση… 1,5/8.

Αν η τάσεις παγιωθούν, η Ελλάδα θα ξεπεράσει σε θανάτους την Σουηδία πολύ σύντομα.

Η αμηχανία όσων εργάστηκαν για να διαστρεβλώσουν την επιστημονική αλήθεια, να κατασυκοφαντήσουν την υγειονομική πολιτική των Σουηδών και να λιβανίσουν την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη είναι έκδηλη. Η αποσιώπηση της επιστημονικής αλήθειας και της κοινωνικής πραγματικότητας έχει γίνει δεύτερη φύση για τα επιδοτούμενα με κρατικό χρήμα κανάλια και site στην Ελλάδα.

Η βλάβη, δε, που θα έχει προκληθεί στους ταλαιπωρημένους και κατατρομοκρατούμενους Έλληνες από την επιδοτούμενη αφήγηση των ΜΜΕ, τον σκληρό εγκλεισμό, την οικονομική ευθανασία και την κατάχρηση των ιατρικών μέτρων για πολιτικούς σκοπούς θα είναι ίσως ανήκεστος.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.