Η εφιαλτική πορεία της πατρίδος μας ξεκινάει την περίοδο της μεταπολίτευσης με την εγκαθίδρυση της αμφιβόλου προελεύσεως δημοκρατίας από τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ο ίδιος θα μείνει στην κομματική ιστορία ως ‘’Εθνάρχης’’ από τους οπαδούς του ενώ στην συνείδηση των γνησίως σκεπτόμενων Ελλήνων θα είναι αυτός που θα ταυτιστεί με την ντροπιαστική φράση του, ‘’Η Κύπρος κείται μακριάν’’ προϊδεάζοντας τον πραγματικό χαρακτήρα της νεοσύστατης δημοκρατίας στα εθνικά θέματα της Ελλάδος.

Η σκυτάλη θα παραδοθεί εγκάρδια στον μεγαλύτερο λαοπλάνο της νέας πολιτικής ιστορίας μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο, Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Αντρίκος θα είναι ο άνθρωπος που θα δημιουργήσει τον μεγαλύτερο κομματικό μηχανισμό στην Ελλάδα και θα γαλουχήσει τις επόμενες γενιές με την δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία χτίζοντας μια νέα ιδεολογία για την ελληνική κοινωνία, καταστρεπτική και διχαστική, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν οι επόμενοι τρεις εφιάλτες στην πολιτική ιστορία των Ελλήνων, όλοι όμως με δική τους συγκατάθεση.

1. Γεώργιος Παπανδρέου ή Γιωργάκης ο Λωποδύτης

Ο Γιωργάκης ήταν ένα παιδί χαμογελαστό, με μουστάκι που μπέρδευε τα ελληνικά του όταν απευθυνόταν στον ελληνικό λαό, ήταν φανερό πως δεν ήθελε να κυβερνήσει ποτέ την Ελλάδα αλλά τον είχαν πει πως έπρεπε μιας και είχε πάρει προίκα την χώρα μας από τον πατέρα του. Του είχαν εκμυστηρευτεί πως και μόνο που λέγεται Παπανδρέου στο επίθετο έχει εξασφαλίσει την πρωθυπουργία και πως οι άλλοι θα φάνε την σκόνη τους, πως αφότου μέθυσαν μιας τον ήλιο μπορούν να τον ξαναμεθύσουν και πως οι Έλληνες είναι λαός που ταυτίζεται και φανατίζεται με πρόσωπα και καταστάσεις. Ο άνθρωπος ήταν αδαής, αφελής, άεργος, με επικοινωνιακές δυσκολίες στην ομιλία της ελληνικής γλώσσας και πλήρως άσχετος με την ελληνική νοοτροπία και ιδιοσυγκρασία. Δεν μπορούσε να κάνει ποδήλατο άλλα ήθελε να κουμαντάρει τον πιο δυσκολοκυβέρνητο λαό της Ευρώπης.
Και τα κατάφερε! Μιας και είχε έμπειρο και διαβασμένο επιτελείο.

Το 2010 θα εντάξει την πατρίδα μας στο Δ.Ν.Τ. ανοίγοντας ένα νέο θλιβερό κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου μας, φέρνοντας τους τοκογλύφους της Ευρώπης και τους διεθνείς τραπεζίτες στο εσωτερικό μας και χρεώνοντας στον ελληνικό λαό τις οικονομικές ατασθαλίες των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή αυτές που ξεκίνησε ο μπαμπάκας του με την άφθονη δανειοληψία  και τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος, με την επίσημη εμφάνιση του…… στο Καστελόριζο, βάζοντας τις βάσεις για την μελλοντική αμφισβήτηση της νήσου και της ΑΟΖ από τουρκικής πλευράς. Μετά από αυτή την ολιγοετή πρωθυπουργία και αφού μας έριξε στην παγίδα των τραπεζών, εξαφανίστηκε από το πολιτικό προσκήνιο και συνέχισε να προσπαθεί να κάνει ποδήλατο. Ο Γιωργάκης υπήρξε ένας ‘’ Έξυπνος Βλάκας’’ με την επική φράση του ‘’Λεφτά υπάρχουν’’ να μένει στην ιστορία.

2. Αλέξης Τσίπρας ή ο Καταληψίας

Το παιδί αυτό, διότι περί παιδιού επρόκειτο, ήταν η προσωποποίηση του τραγουδιού της Μαρίας Φαραντούρη, ‘’Το γελαστό παιδί’’, σε σημείο χαζοχαρούμενου θα λέγαμε. Ήθελε να δείχνει άνετος και απλός και αποποιήθηκε την γραβάτα στις επίσημες εμφανίσεις του, αντιμετώπιζε κάθε πολιτική περίσταση και οικονομικό αδιέξοδο με μια αίσθηση χαλαρότητας, οικειότητας και αδιαφορίας, μπέρδευε τα ελληνικά νησιά και τις ονομασίες τους και νόμιζε κανείς πως ο Αλέξης μας δεν είχε συνειδητοποιήσει πως ανέλαβε την πρωθυπουργία της χώρας αλλά πως έκανε κατάληψη στη βουλή για μια καλύτερη και τριγωνική τυρόπιτα και για παγωτό μάνγκο και βατόμουρο όπως έκανε στα νιάτα του στα σχολεία και στο πανεπιστήμιο.

Το κόμμα του ήταν μια συνομοταξία αντίθετων ιδεολογικών δογμάτων και πολιτικής σύγκλισης βασισμένο σε ένα κοινό βασικό άξονα, τον ανθελληνισμό. Ήταν το μοναδικό κόμμα στην ιστορία του ελληνικού έθνους που είχε φανερά ανθελληνικές βάσεις και εξέφραζε με κάθε ευκαιρία που του δινόταν το ανθελληνικό του μένος σε θέματα ιστορίας, θρησκείας και εθνικών ζητημάτων.
Κατάφερε να πείσει (εξαπατήσει) τους Έλληνες και τις Ελληνίδες πως θα σκίσει τα μνημόνια και πως θα χόρευαν τις αγορές και τους τραπεζίτες με τον ζουρνά στις κεντρικές πλατείες. Και τα κατάφερε κι αυτός! Μιας και είχε κι αυτός ένα εξαίρετο επικοινωνιακό επιτελείο που τον έβαζε να μιμείται το ύφος και τη στάση του Ανδρέα Παπανδρέου του Σοσιαληστή!

Το έργο του Αλέξη ήταν μοναδικό στην ιστορία! Κατάφερε να διχάσει ξανά τον ελληνικό για ένα δημοψήφισμα καλώντας τους να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΌΧΙ χωρίς ποτέ να μάθει ο ελληνικός λαός τι σήμαινε το καθένα και τι οφέλη και επιπτώσεις θα είχε. Υπήρξε ο μοναδικός πολιτικός που άλλαξε επίσημα το ΌΧΙ σε ΝΑΙ χωρίς νοθείες και παρεμβάσεις όπως οι προκάτοχοι του πρωθυπουργικού θώκου (π.χ. Κωνσταντίνος Καραμανλής) χωρίς να ανοίξει ρουθούνι στο Σύνταγμα. Επέβαλλε ένα νέο ‘’κοινωνικό’’ μνημόνιο για το καλό της κοινωνίας και πούλησε και τα τελευταία αεροδρόμια, λιμένες και σιδηροδρομικούς σταθμούς που έμειναν στη χώρα. Το μεγαλύτερο του όμως επίτευγμα είναι πως μετέτρεψε την Ελλάδα μετά το ξέσπασμα της ‘’προσφυγικής’’ κρίσης και το παλιρροϊκό κύμα μεταναστών και λαθρομεταναστών σε ένα απέραντο HOT SPOT πείθοντας μάλιστα και τους ίδιους τους Έλληνες πως ασκεί ανθρωπιστική πολιτική και παρουσιάζοντας μας ως ‘’σωτήρες ψυχών’’ διεθνώς. Ευφυέστατον!
‘Ότι ακριβώς χρειαζόταν ο ελληνικός λαός για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση του και να αισθανθεί και πάλι χρήσιμος στον κόσμο μετά από μια πενταετία οικονομικής εξαθλίωσης και διεθνής κατακραυγής. Η θητεία του ασφαλώς έκλεισε με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία βάζει την Ελλάδα και την Μακεδονία μας σε νέες περιπέτειες.

Ο Αλέξης άνοιξε τρύπες στο σώμα της πατρίδος μας και έχωσε βαθιά μέσα της κοινωνικές ωρολογιακές βόμβες, οι οποίες με το πέρασμα του χρόνου έχουν αρχίσει να σκάνε σιγά σιγά με άγνωστα μέχρι τώρα αποτελέσματα. Το όραμα του ανθελληνικού ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών αριστεριστών για μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες, φαίνεται πως γίνεται πραγματικότητα με τον ερχομό εκατομμυρίων τριτοκοσμικών αλλόφυλων και αλλόθρησκων εντός της κοινωνίας μας.

3. Κυριάκος Μητσοτάκης ή Κούλης ο Γκαντέμης

Ο Κυριάκος είναι ο επόμενος πολιτικός που κυβερνάει αυτόν τον τόπο λόγω της καταγωγής του από πολιτικό τζάκι και συνδεδεμένος με μια οικογένεια που απομυζεί τον ελληνικό λαό δεκαετίες. Ο Κούλης θεωρήθηκε ο Mr.Bean της Ελλάδος και πριν από χρόνια η ανάληψη της εξουσίας από τον ίδιο θα ακουγόταν σαν βρετανικό αστείο στα αυτιά των Ελλήνων. Όμως και οι καιροί αλλάζουν και μετά τον Αλέξη, ο οποίος υπήρξε μια παρέκκλιση από τα γνωστά πολιτικά τζάκια του τόπου και μια αριστερή χυδαιότητα, έπρεπε και οι δεξιοί στη χώρα να μας κάνουν μια δεξιά πλάκα, έτσι για να ισοφαρίσουν.

Ο νέος πρωθυπουργός είναι ένας άνθρωπος με απλανές ως βλακώδες βλέμμα, με αστεία ομιλία, που δεν ωρίμασε ακόμη πολιτικά αλλά του είπαν κι αυτόν ότι πρέπει να αναλάβει κι ότι όλα θα του έρθουν εύκολα, εξάλλου είναι άλλοι από πίσω του και είναι ένας ιστορικά καταγεγραμμένος γκαντέμης.

Ο Μητσοτάκης ‘’πούλησε’’ στον ελληνικό λαό ψιλοπατριωτισμό και αμφισβητούσε την εξωτερική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να παίρνει ξεκάθαρα θέση για το Μακεδονικό και το Μεταναστευτικό αφήνοντας το στην φαντασία του ελληνικού λαού. Και επειδή ο Έλληνας λειτουργεί φαντασιακά, τον είδε σαν Μπατριώτη και νέο ‘’εθνάρχη’’.  Παρόλο που η κυβέρνηση του τα βρήκε δύσκολα στη Χίο και στη Μυτιλήνη αρπάζοντας μερικές άσχημες και τρέποντας τα ΜΑΤ σε άτακτη φυγή και προσβλητική στάση για το αξίωμα τους, ο Ταγίπ Ερτογκάν με την παράλογη και επιθετική του κίνηση να μεταφέρει χιλιάδες μετανάστες στα σύνορα του Έβρου έδωσε την ευκαιρία στον Κυριάκο να παρουσιαστεί ως συνοριοφύλακας του τόπου και να ασκήσει ‘’εθνική’’ πολιτική στέλνοντας τα ΜΑΤ, τα οποία πριν χτυπούσαν Έλληνες κατοίκους και νησιώτες, τώρα να φυλάσσουν Θερμοπύλες.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, καταφτάνει και στα μέρη μας και η επιδημία του κορονοιού. Και εδώ στήνεται το μεγαλύτερο πανηγύρι του 21ου αιώνα μας βγάζοντας και τον Κούλη από τα πολιτικά αδιέξοδα που είχε βρεθεί. Ο Κυριάκος εκμεταλλευόμενος την επιδημία θα δημιουργήσει την μεγαλύτερη εκστρατεία τρόμου που χτίστηκε ποτέ στο Πανελλήνιο και θα ασκήσει το καλύτερο mass manipulation που άσκησε ποτέ πολιτικός. Ο Κούλης υπήρξε ο πρώτος, ίσως και μοναδικός Έλληνας;; πρωθυπουργός που έκλεισε τον Έλληνα σπίτι του, τον ανάγκασε να κυκλοφορεί μόνο για ψώνια στέλνοντας ένα προσβλητικό μήνυμα σε ένα όλως περιέργως αριθμό, τον έβαλε να βλέπει Σπύρο Παπαδόπουλο και πώς να πλένει τα χεράκια του, να παραγγέλνει πίτσες και πιτόγυρα και να το απολαμβάνει, την ίδια στιγμή να συνεχίζει την πολιτική της μετεγκατάστασης των μεταναστών στην ενδοχώρα και να οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα σε νέα οικονομικά μέτρα και νέες θέσεις ανεργίας και ταυτόχρονα να έχει πείσει τον ελληνικό λαό πως τον ‘’σώζει’’ και το κάνει για το ‘’καλό όλων μας’’!!!
Αν δεν είναι αυτό η Τέχνη του Εξαπατείν, τότε ποια είναι;;;

Tώρα ετοιμάζεται να μας ‘’σώσει’’ και από σίγουρο πόλεμο με την Τουρκία και μαγειρεύει με τους συμμάχους του (η Ελλάδα δεν έχει πραγματικούς συμμάχους, μόνο οι πρωθυπουργοί της έχουν!!!) το πώς θα στηθεί το νέο ‘’θερμό επεισόδιο’’ ώστε η Ελλάδα να συρθεί στη Χάγη και να παραδώσει και πάλι αμαχητί γη και ύδωρ στον εχθρό ώστε να το χρησιμοποιήσει μετά διπλωματικά και εκλογικά πως η κυβέρνηση του το πάλεψε, αντιστάθηκε αλλά η Ευρώπη μας αδίκησε, τι θέλετε δηλαδή, να κάνουμε πόλεμο;; (κλασική ερώτηση χειραγώγησης)

Έτσι, ο Κυριάκος νίπτει τα χείρας του πλέον (όχι με αντισηπτικό) και για το θέμα του Αιγαίου αλλά και για τον κορονοιό, εφόσον στο τελευταίο του διάγγελμα μας πέταξε και πάλι το ψευτοδίλλημα που χαρακτηρίζει κάθε κυβέρνηση απατεώνων και ψευτών, ‘’αυτοπροστασία ή καραντίνα;’’, το οποίο σημαίνει ή κάνετε ότι σας λέω και είστε πιστοί υπήκοοι ή σας κλείνω πάλι μέσα και το κρίμα στο λαιμό σας!
Ο άνθρωπος διδάσκει manipulation τώρα, τι να λέμε;;;

Επίλογος

Παρότι είναι σχετικά νωρίς για να μπει ο επίλογος στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδος, θεωρώ πως πλησιάζει όλο και περισσότερο. Η ιστορία έχει να μας διδάξει πως ποτέ κανένα καθεστώς δεν ανατρέπεται ομαλά, μέσω εκλογών ή πολιτειακών αλλαγών αλλά πάντοτε μέσω μιας εθνικής τραγωδίας. (π.χ. Κύπρος ’74)
Η πολιτική ιστορία του τόπου μπορεί να μας διδάξει επίσης πως κάθε πολιτικός που εμφανίστηκε μετά το 1974 στην Ελλάδα ήταν ένας συνδετικός κρίκος με τον επόμενο και αναλάμβανε πάντα να συνεχίσει το καταστροφικό έργο του προηγούμενου προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα για την παράδοση της πατρίδος μας στη Δύση και στη Τουρκία και τον εθνικό μας ακρωτηριασμό και αφανισμό.
Αν δεν είχε φυτευτεί Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν θα είχε εμφανιστεί ποτέ στην πρωθυπουργία ένας Ανδρέας Παπανδρέου.
Αν δεν είχε αναλάβει ο Αλέξης Τσίπρας, δεν θα κυβερνούσε ποτέ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Ο ελληνικός λαός έχει καταφέρει στα τόσα χρόνια δημοκρατίας και ελεύθερης εκλογής να ψηφίζει πάντοτε να φύγει ο κακός για να φέρει τον χειρότερο….


Originally posted 2020-09-28 20:59:02.