Τα Σκόπια ήδη ενέκριναν τις τελικές συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που προέβλεπε το Προσύμφωνο των Πρεσπών, πετώντας την «καυτή πατάτα» στην Αθήνα. Οι υποψήφιοι επίβουλοι της ελληνικής ιστορίας και γνήσιας ταυτότητας της Μακεδονίας εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου ετοιμάζονται τώρα να αναλάβουν δόλια δράση. Η κυβέρνηση Τσίπρα τείνει χέρι συνεργασίας σε υποψηφίους αποστάτες βουλευτές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των ΑΝ.ΕΛ, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και του ΚΙΝ.ΑΛ που προθυμοποιούνται να βάλουν πλάτη και να την στηρίξουν τόσο ως προς την εξασφάλιση της δεδηλωμένης, όσο και ως προς την υπερψήφιση του Προσυμφώνου.

Οι εγχώριοι βουλευτές αρέσκονται να δηλώνουν ότι ψηφίζουν «κατά συνείδηση». Στην συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, όταν με την ψήφο τους παραβιάζουν εναργέστατα την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όσον αφορά στο εν λόγω προσύμφωνο, αλλά και στις κατευθύνσεις που τους έδωσαν οι πάντα ευκολόπιστοι και μονίμως γελασμένοι ψηφοφόροι τους, χάρη στους οποίους απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμια του βο(υ)λευτή, είναι τουλάχιστον απρέπεια να μιλούν περί «συνείδησης».

grecobooks-6

Ειδικά οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ, οι οποίοι παρίσταναν τους λεγόμενους «υποστηρικτές» των πατριωτικών θέσεων ενάντια στα σχέδια των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ, κανονικά δεν θα έπρεπε να μπορούν να κυκλοφορούν υπό το φως της ημέρας από την τόσο ντροπιαστική προδοσία των ψηφοφόρων τους. Αλλά και οι «εκσυγχρονιστές» του Ποταμιού, αντί να απαιτήσουν την δημοκρατικότατη διαδικασία του δημοψηφίσματος, δείχνουν να προτιμούν την σκολιά οδό της παλαιοκομματικής νοοτροπίας.

Μεγαλύτερη η ευθύνη των μικρών κομμάτων

Γενικότερα, με την στάση κάποιων βουλευτών των μικρών κομμάτων που παραποιούν αυθαίρετα την ετυμηγορία του λαού, αχρηστεύεται άλλος ένας μηχανισμός που θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά για να μειώσει το δημοκρατικό έλλειμμα στην Ελλάδα. Μετά την μεγαλοπρεπή κυβίστηση των ψευταριστερών νεοφιλελεύθερων του ΣΥΡΙΖΑ που επέφερε καίριο πλήγμα στην αριστερά και επέτρεψε την ανεμπόδιστη εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ΕΕ, τα μικρά κόμματα, τα οποία επελέγησαν από τους πολίτες ως κινήματα διαμαρτυρίας, αφαίρεσαν και αυτήν τούτη την δυναμική από τα χέρια του δυστυχισμένου ελληνικού λαού.

Στις μέρες που θα ακολουθήσουν, θα πρέπει, τουλάχιστον, να ασκηθεί όσο το δυνατόν περισσότερη πίεση στους ανέντιμους βουλευτές αυτούς. Με την αυθαίρετη στάση και απροθυμία τους να λογοδοτήσουν στον λαό που τους εξέλεξε, οι συγκεκριμένοι νομοθέτες φιλοδοξούν να διευκολύνουν στον πρωθυπουργό να εφαρμόσει τις πιο άθλιες εθνομηδενιστικές πολιτικές του, έναντι, προφανώς, κάποιας διευκόλυνσης δικής του προς αυτούς. Μαζί με το αυτονόητο επερχόμενο συλλαλητήριο, θα πρέπει οι πολίτες να στοιχειώνουν τους υποψήφιους προδότες του Μακεδονικού Ελληνισμού αλλά και τον ανώτατο άρχοντα του τόπου που θα υπογράψει (μη γένοιτο) το επικυρωμένο προσύμφωνο  σαν σύγχρονες Ερινύες, ως ένα είδος εξοστρακισμού.

Το κακό που θα διαπράξουν οι πολιτικοί αυτοί Ιούδες, που προφανώς προσβλέπουν στην παράταση του παχέος βουλευτικού μισθού, έστω και για λίγους μήνες ακόμη και ίσως μια μελλοντική «αξιοποίηση» από την κυβέρνηση Τσίπρα ξεπερνά αυτό των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ βουλευτών. Άλλωστε, οι θέσεις των τελευταίων ήταν λίγο-πολύ γνωστές, οπότε οι ψηφοφόροι γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν τους κινδύνους που θα ανεφύοντο από την παράδοση της εξουσίας στα χέρια τους. Γι’ αυτό και αποφάσισε ο λαός ότι θα πρέπει να συγκυβερνά και να μην διαχειρίζεται την εξουσία αποκλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την απόφαση έρχονται να καταπατήσουν όσοι από τους 300 της Βουλής δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, πλην των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, και όσο υποστηρίξουν το άθλιο προσύμφωνο.

Προς μια παλλαϊκή καταδίκη της πολιτική αθλιότητας και τους εκπροσώπους της

Η πολιτική αθλιότητα έχει όνομα. Συγκεκριμένα, το έτος 2019, προσωποποιείται από τους βουλευτές αυτούς ποθ θα πάνε ύπουλα, αντιδημοκρατικά και προδοτικά να περάσουν με τον στανιό μια συμφωνία για την οποία ο ελληνικός λαός ουδέποτε ερωτήθηκε, αλλά της οποίας θα κληθεί να διαχειριστεί τις αρνητικές συνέπειες στο εγγύς μέλλον.

Μπροστά στην επερχόμενη ατίμωση της δημοκρατίας και το ξεπούλημα της Μακεδονίας, ως ελάχιστη πράξη αξιοπρέπειας μένει η γενική κατακραυγή κατά των αποστατών, των δόλιων και δούλων των ξένων συμφερόντων βουλευτών που επιβουλεύονται την ελληνική Μακεδονία.

 

Written by

Χριστόφορος ΤΡΙΠΟΥΛΑΣ

Ο Χριστόφορος Τριπουλάς είναι πανεπιστημιακός και διδάσκει μαθήματα ρητορικής και διαπροσωπικής επικοινωνίας. Ασχολείται με την μετάφραση και την επιφυλλιδογραφία και είναι συντάκτης στην εφημερίδα Αριστεία.