Ολική επανακαταμέτρηση των ψήφων “με το χέρι” ανακοίνωσε μόλις ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολιτείας της Τζώρτζια Μπραντ Ραφενσμπέργκερ (Brad Raffensperger).

Στην Τζώρτζια των 10,62 εκατομμυρίων κατοίκων, ο Τζο Μπάιντεν εμφανίστηκε να επικρατεί με κάτι περισσότερο από 14.000 ψήφους.

“Με το περιθώριο τόσο στενό, θα απαιτηθεί πλήρης, με το χέρι επανακαταμέτρηση σε κάθε Κομητεία” ανακοίνωσε ο Ραφενσμπέργκερ σε συνέντευξη τύπου.

Προσέθεσε πως η επανακαταμέτρηση θα διασφαλίσει πως δεν υφίσταται κανένα ερώτημα σχετικά με το ποιος νίκησε τις 16 Εκλεκτορικές ψήφους της Πολιτείας.

Προηγήθηκε αίτημα της παράταξης του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επανακαταμέτρηση των ψήφων την Τρίτη.

Μια Πολιτεία μετά την άλλη…

Αν ήταν μόνον η Τζώρτζια, δεν θα αρκούσε για να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών. Αλλά δεν είναι μόνον η Πολιτεία αυτή. Πολλές αγωγές έχουν γίνει για τις κρίσιμες Πολιτείες, την Πενσυλβάνια, την Βόρεια Καρολίαν, την Αλάσκα…

Η Τζώρτζια έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες λόγω της πολύ μικρής διαφοράς στην τελική καταμέτρηση μεταξύ των δύο υποψηφίων. Αλλά επίσης και για το γεγονός πως κανείς εκ των δύο δεν υπερέβει το ελάχιστο όριο του 50%, οδηγώντας σε εκλογές στην Γερουσία των Ιανουάριο. Αυτές οι ψήφοι θα μπορούσα να καθορίσουν εν τέλη το ποιος θα αποκτήσει τον έλεγχο της Γερουσίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!