Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, ο Ιωάννης Νασιούλας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη μιλάει στο Βιβλιοπωλείο “Αριστοτέλειο” με θέμα: «Ο Εθνικός Διχασμός μέσα από τις πηγές».

20190728_170453_0000.png

“Θα επικεντρωθώ σε μια αναδίφηση στην σπάνια βιβλιογραφία, που σήμερα μετά από δεκαετίες αποσιώπησης, διαστρέβλωσης και λογοκρισίας, έρχεται στο φως. Ο Εθνικός Διχασμός ήταν έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου, που ως ενεργούμενο ξένων, ισχυρών ιδιωτικών και πολιτικών συμφερόντων, επιβλήθηκε στην ελλαδική πολιτική σκηνή τεχνητά, εμπόδισε την απελευθέρωση όλων των ελληνικών χωρών στους Βαλκανικούς Πολέμους, έσυρε την Ελλάδα αυτοκτονικά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική Εκστρατεία με την προδιαγεγραμμένη καταστροφή. Για να μπορούν αυτά να συμβούν, εξανδραπόδισε τους πολιτειακούς και πολιτικούς του εχθρούς και επέβαλε ένα απαίσιο καθεστώς ξενοκρατικής δικτατορίας.

Οι πηγές που θάφτηκαν, σήμερα έρχονται στο φως: αλλ’ ουδέν έρπει ψεύδος εις γήρας χρόνου”, σημειώνει ο ομιλητής, Γιάννης Νασιούλας.


Βιβλιοπωλείο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ, Ερμού 61, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310282782