Τα βέλη του έστρεψε ο Γιάννης Νασιούλας προς την Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

Σε ανάρτησή της, που μάλιστα είναι πληρωμένη για να προβάλεται στο Facebook (Χορηγούμενη), η Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ αναφέρεται στον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλο με την φράση: “καταδικάστηκε για υπεξαίρεση περισσοτέρων από 17 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης”, όπως φαίνεται παρακάτω:

Ο επικεφαλής Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”, Ιωάννης Νασιούλας, εγκαλεί την Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με σχόλιό του στην ίδια ανάρτηση:

Η Εφημερίδα σας δεν γνωρίζει πως ο Παπαγεωργόπουλος κρίθηκε αθώος δευτερόδικα για την υπεξαίρεση; Αυτό γιατί ΔΕΝ το γράφετε στην πληρωμένη σας καταχώρηση;

Ομόφωνα αθώος ο Παπαγεωργόπουλος για την υπεξαίρεση 15,9 εκ από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Οι δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ομόφωνα αθώωσαν τους δύο κατηγορούμενους για «ξέπλυμα» 15,7 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο δεν βρέθηκε σε λογαριασμούς και για το οποίο είχαν καταδικαστεί στην υπόθεση της υπεξαίρεσης. Ο λόγος για τον τότε Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Λεμούσια.

Μπουτάρης: “Είμαι σίγουρος ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν έκλεψε”

Ήταν μεταξύ των λαθών σας η συνέργειά σας στο να πάει φυλακή ο Παπαγεωργόπουλος; Μήπως τον αδικήσατε;
– Δεν αισθάνομαι καθόλου ότι τον αδίκησα. Μου καταλογίζουν ότι εγώ τον έστειλα στη φυλακή, είναι λάθος αυτό. Ο Παπαγεωργόπουλος πήγε φυλακή μόνος του. Ας πρόσεχε. Εγώ ως δήμαρχος ήμουν υποχρεωμένος από τη στιγμή που βρήκα τις όποιες ατασθαλίες να πάω στο δικαστήριο ως μάρτυρας και να καταθέσω. Είμαι σίγουρος ότι ο Παπαγεωργόπουλος δεν έκλεψε, δεν έβαλε λεφτά στην τσέπη. Δεν πιστεύω ότι ο ίδιος ήταν ο εγκέφαλος, ούτε καρπώθηκε χρήματα. Δεν μπορεί, όμως, όταν βοά η πόλη εσύ να μην ακούς τίποτα. Φώναξε κάποιους και πες τους, ελάτε εδώ, τι είναι αυτά που ακούγονται, δώστε μου εξηγήσεις. Δεν το έκανε και το πλήρωσε.

[Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην Εφημεριδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τον Σταύρο Τζίμα, 9 Ιουνίου 2019]

Αθώος ο Παπαγεωργόπουλος και στο τριμελές εφετείο

Ο κύριος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος κρίθηκε επίσης αθώος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Ο λόγος, για την υπόθεση των ειδικών εντολών για την πληρωμή δαπανών του Δήμου επί των ημερών του, από το 1997 ως το 2007.

Αντιμετώπιζε μαζί με άλλα τότε στελέχη του Δήμου την κατηγορία της απιστίας ή άμεσης συνέργειας σε αυτήν. Κατόπιν διαχειριστικού ελέγχου από οικονομικό επιθεωρητή, το έλλειμμα που βρέθηκε να υπάρχει στον Δήμο, ύψους 947.000 ευρώ δεν αντικρυζόταν από τα ανάλογα παραστικά. Αντίθετα με το πόρισμα του επιθεωρητή, ο εισαγγελέας δέχθηκε ότι το πραγματικό ταμειακό έλλειμμα ανέρχεται σε 111.000 ευρώ, αλλά, πρόσθεσε ότι από την αποδεικτική διαδικασία δεν προέκυψε ζημιά ή έλλειμμα στην περιουσία του δήμου. Επικαλούμενος τις καταθέσεις μαρτύρων, υποστήριξε ότι επρόκειτο για έργα ή υπηρεσίες που περατώθηκαν και τα ποσά καταβλήθηκαν, ενώ δεν υπέστη ζημιά ο δήμος.

Στην αγόρευσή του, ο Εισαγγελέας της έδρας περιέγραψε τις «ειδικές εντολές» ως διαδικασία που ήταν κανόνας στον Δήμο και ακολουθείτο τουλάχιστον από το 1983, δηλαδή πολύ πριν αναλάβει ο κύριος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Μάλιστα, ο Εισαγγελέας επικαλέστηκε τις καταθέσεις του νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κυρίου Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος παραδέχθηκε μεν ότι υπήρχε «παρατυπία», αλλά σημείωσε πως «δεν έχουμε στοιχεία ότι δεν έγιναν τα έργα», καθώς και του πρώην Αντιδημάρχου του επί των Οικονομικών, κυρίου Χασδάι Καπόν, που τόνισε πως δεν υπήρχαν «διπλοπληρωμές ή υπεξαιρέσεις ποσών», αλλά «ούτε ηθελημένη πρόκληση ζημιάς».