Τη μαζική προσέλευση του κόσμου και τον έντονο παλμό του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης αποτύπωσαν και ταξίδεψαν σε όλον τον πλανήτη οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τον ενθουσιασμό για τη συγκέντρωση των περισσοτέρων από 400 χιλιάδων συγκεντρωμένων διαδέχτηκε η οργή και η αγανάκτηση των χρηστών του διαδικτύου. Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες έκαναν λόγο για συντεταγμένη προσπάθεια όλων των μεγάλων καναλιών, μεταξύ των οποίων και των κρατικών, να υποβαθμιστεί η πραγματικά μεγαλειώδης συγκέντρωση. Ακόμη και το κρατικό κανάλι της Θεσσαλονίκης, η ΕΡΤ3, δεν κάλυψε ζωντανά τη διαμαρτυρία, ενώ κατά καιρούς έχει αναδείξει γεγονότα σημαντικά μικρότερης συμμετοχής. Οι πολίτες κάνοντας χρήση της ελευθερίας που δίνει το διαδίκτυο, μίλησαν με σκληρά λόγια για τους δημοσιογράφους και τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών, καθώς και των τριών κρατικών.

Το πρωτόγνωρης έντασης και συμμετοχής συλλαλητήριο έφτασε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μεταφέροντας την αποφασιστικότητα των Ελλήνων, αλλά παράλληλα και την αγανάκτησή τους για τον τρόπο με τον οποίο προσπάθησαν τα ΜΜΕ να απαξιώσουν το συλλαλητήριο.

Με ενδιαφέρον αναμένεται το συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου. Ασυνεννοησία επίσης υπήρξε μεταξύ αστυνομίας και διοργανωτών ως προς την ανακοίνωση του αριθμού των συγκεντρωμένων, με τους πρώτους να κάνουν λόγο για λιγότερο από 100 χιλιάδων ενώ οι δεύτεροι για περισσότερο από 400 χιλιάδες. Οι εικόνες επιβεβαιώνουν τους διοργανωτές.