Ελλάδα, μια χώρα γεμάτη ήλιο , λάμψη , γειτονιές με χαμογελαστούς Ανθρώπους , που δεν ντρέπονται να πουν καλημέρα στον περαστικό , να κάνουν τον άγνωστο – γνωστό και έπειτα φίλο με μια φράση απλή λιτή ..’’Ορίστε να φάμε..’’, ακόμα κι αν το τραπέζι είναι λιτό , η ψυχή πάντα γεμάτη… Ένας λαός εργατικός άλλα όχι μίζερος, άνθρωποι αξιοπρεπείς που ξέρουν να εργάζονται για να ζουν και όχι να Ζουν για να εργάζονται….

Γωνία το οικόπεδο μαντάμ, και σαν το πήραν μυρωδιά τα όρνεα του βορρά αποφάσισαν να το καταστρέψουν και όχι φυσικά για πρώτη φορά
Και αφού δεν έπιασε το κόλπο με τα όπλα και τους πολέμους αποφάσισαν να αλλάξουν τρόπο δράσεως, και ενώ εμείς ξέραμε από μπέσα ήρθαν ύπουλα και πρόστυχα μέσα στο σπίτι μας και σπείρανε το ψέμα και την απατεωνιά.

Μας ονόμασαν κλέφτες , άχρηστους και τεμπέληδες που ζουν με δανεικά. Δεν μας είπαν βέβαια πως τα δανεικά μας τα επέβαλαν για να αγοράζουμε τον πολεμικό εξοπλισμό που παρήγαγαν οι ίδιοι , δεν διευκρίνισαν ότι οι ποσοστώσεις στις παραγωγές μας θα είχαν ως αποτέλεσμα να εισάγουμε τα δικά τους προϊόντα, πως θα έκλειναν τα εργοστάσια μας . Αντίθετα μας είπαν πως είναι εδώ για το καλό μας…. και πήραν μέτρα , και υπόγραψαν νόμους και ….και…. και….

Και οι γειτονιές εξαφανίστηκαν , η οικογένεια έγινε πρόβλημα όχι καταφύγιο

Τα σπίτια μας γέμισαν σιδεριές και κάγκελα… και όλοι περπατάμε σκυφτοί , σκυθρωποί, δυστυχισμένοι

Η εργασία, η οποία εργασία από χαρά , προσφορά και δημιουργία έχει γίνει δουλεία, σκλαβιά , τυραννία ……………
Το αποτέλεσμα της ‘’βοήθειας’’ για ‘’καλό’’ μας πάντα είναι να έχει σβήσει εδώ και χρόνια το χαμόγελο από τα χείλη . το άγχος και η κρίσεις πανικού έχουν γίνει καθημερινότητα και όλο αυτό να οδηγεί στο απόλυτο αίσθημα αποτυχίας , την καταρράκωση της αξιοπρεπείας και του αυτοσεβασμού , στην εσωστρεφή συμπεριφορά και εν τέλει την απάθεια και την παραίτηση από κάθε έννοια ζωής , όπως την όριζε ο μέσος Ελλαδίτης.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η λογική αδυνατεί να βρει μη καταστροφική λύση.
Η απελπισία και η οργή σε ωθεί να περάσεις το σύνορο της τρέλας μέσω βίας, κατάθλιψης, εξάρτησης , αρρωστημένης προσκόλληση στην θρησκεία.

Στην προσπάθεια να ξεφύγεις χρησιμοποιείς το πλέον διαδεδομένο μέσο και δημιουργείς μια φανταστική πραγματικότητα μέσω αυτού , αφού δεν υπάρχει πια καμία διάθεση να δημιουργήσεις …..

Κι αν δεν ξεφύγεις ….η αυτοκτονία , η δολοφονία σου όπως την ονομάζω εγώ, με ηθικό αυτουργό τον εκάστοτε υπογραφέα συμφωνιών τύπου παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας – μνημιοσχίστη …
Και το καλύτερο το άφησαν για το τέλος… Τώρα μας κλέβουν το όνομα , την ιστορία και οδηγούν με μεγάλη επιτυχία στον διαμελισμό της πατρίδας….

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ!!

Originally posted 2019-04-02 15:38:20.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.