Θέλουν να ονομάσουν τα Σκόπια Novamakedonija. Και τους Σκοπιανούς, Novamakedonski.

Ο σκοπός του κυρίου Αλέξη Τσίπρα είναι διπλός:

Πρώτον, να ικανοποιήσει τους Αμερικάνους πάτρωνές του, που τον κρατούν γερά και τον εκβιάζουν με ανατίναξη της οικονομίας και άγριους μπελάδες για τον ίδιο την άνοιξη του 2018, αν δεν δώσει το όνομα της Μακεδονίας στους εχθρούς των Ελλήνων.

Δεύτερον, να βάλει φωτιά στην Νέα Δημοκρατία, που θα διαιρεθεί και θα διαλυθεί αν κάποιοι, “πολύ φίλοι των Αμερικανών” ψηφίσουν για την εκχώρηση του ονόματος και των δικαιωμάτων της Μακεδονίας στους Βουλγαρο-Σλαβο-Αλβανούς γείτονές μας.

Πρόσφατα, τα ενεργούμενα ΜΜΕ της κυβέρνησης έριξαν στην πιάτσα το όνομα “Νέα Μακεδονία” για να δουν τις αντιδράσεις του κόσμου. Ήδη διενεργούν κρυφές δημοσκοπήσεις. Και στρώνουν το έδαφος με συνεχή και επίμονα δημοσιεύματα. Από δίπλα τους και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κύριος Γιάννης Μπουτάρης, που αγαπάει ό,τι είναι Σκοπιανό.

Ο κύριος Κοτζιάς θα παρουσιάσει ως νίκη το Novamakedonija, στα ελληνικά: “Νεομακεδονία”. Θα πει πως είναι μία λέξη και όχι δύο. Και πως έτσι δεν θα μείνει εν τέλει μόνον το “Μακεδονία” στην καθημερινή λεκτική πρακτική. Θα πει πως οι Σκοπιανοί δεν θα λέγονται “Macedonians” αλλά “Neomacedonians” (“Νεομακεδόνες”), στα αγγλικά διεθνώς. Και πως η γλώσσα τους θα λέγεται “Novamakedonski” (“Νεομακεδονικά”).

Μάλιστα, ο κύριος Κοτζιάς θα πει πως το Novamakedonija θα χρησιμοποιείται αμετάφραστο διεθνώς. Δηλαδή πως δεν θα υιοθετηθεί το αγγλικό του ισοδύναμο: “New Macedonia”, “Νέα Μακεδονία”.

Τέλος, ο κύριος Κοτζιάς θα μας πει πως ο χαρακτηρισμός αυτής της “Μακεδονίας” ως “Νέας” (“Nova”) την διακρίνει από την δικιά μας που είναι η ιστορική, γνήσια και παλιά Μακεδονία του Αλεξάνδρου, του Φιλίππου, του Ολύμπου, του Δίου και του λίκνου του Ελληνισμού.

Φίλες και φίλοι,

Οι ξένοι θέλουν να εκχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας στους γειτονεύοντες Σκοπιανούς και όχι στο κράτος της Μογγολίας ή της επαρχίας της Γαλλικής Πολυνησίας. Αυτό τους αρκεί. Μετά, τίποτε δεν μπορεί να σταματήσει κανένα μαύρο σχέδιο εις βάρος της Ελλάδος. Χίλιες χώρες να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, αν δεν πει το ναι η Ελλάδα, θα έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό. Η ισχύς είναι με το μέρος μας. Γι αυτό και όλοι πιέζουν εμάς. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ.

Μην αφήσετε τους εκβιαζόμενους πολιτικούς να παραχωρήσουν κάτι το εθνικό. Αν δεν μπορούν να κάνουν καριέρα αλλιώς, ας πάνε να κουρευτούν.

Δώστε ένα συντριπτικό πολιτικό χτύπημα στις μεθοδεύσεις τους και εξαφανίστε από τον εκλογικό χάρτη τους βουλευτές και τους πολιτικούς αρχηγούς που θα συμφωνήσουν με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας από την  Βουλή των Ελλήνων στους εχθρούς μας.

 

Originally posted 2017-12-28 10:47:32.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.