Το τωρινό πηγάδι με τα Σκόπια μάς το άνοιξαν οι Αμερικάνοι, γιατί καίγονται με το φράχτη του ΝΑΤΟ που πρέπει να σηκώσουν γύρω από τη Ρωσσία. Όμως, ο εκβιασμός γίνεται μέσω Γερμανίας: αν δεν δώσουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων στους Σκοπιανούς, θα αφήσουν την κατεχόμενη ελληνική οικονομία να εκραγεί έξι μήνες πρίν την λήξη του τωρινού Μνημονίου. Αν κάτσουμε ήσυχα και σκύψουμε, με 5-6 δισεκατομμύρια, θα αγοράσουν νέες ταυτότητες για τους ορφανούς γειτόνους μας. Μαζί με την υπηκοότητα “Μακεδόνας”, οι φτωχοξάδελφοι των Βουλγάρων και οι Αλβανοί σύνοικοί τους στα Σκόπια, θα λάβουν και λευκή επιταγή με όλα τα δικαιώματα που συνεπάγεται το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά, οι “Νέοι Μακεδόνες” θα ψηφίζουν για το Μνημόνιο της Ελλάδος, μπάς και πάρουμε δανεικά για να βγει κουτσά-στραβά το 2021. Θα μας λένε τί να κάνουμε με το Κυπριακό. Θα μας μαλώνουν γιατί δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα συλλογικού αυτοπροσδιορισμού όσων Ελλήνων Μουσουλμάνων της Θράκης νιώθουν Τούρκοι. Και θα παρακαλάμε τον Υπουργό Οικονομικών της “Νέας Μακεδονίας”, “Μακεδόνα” στην εθνικότητα και ομιλούντα την “Σλαβομακεδονική” γλώσσα να ψηφίσει για να εγκριθεί ο ελληνικός προϋπολογισμός του 2023.

Όσοι χαρήκατε με την έξυπνη ιδέα να μπούν τα Σκόπια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είστε το λιγότερο άσχετοι με το τί συνεπάγεται να βαρέσουμε την πόρτα της Γενικής Διεύθυνσης “Διεύρυνση”, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κύριος Τσίπρας σας κοροϊδεύει πως οι Σκοπιανοί θα κρατήσουν την ίδια υπηκοότητα σαν μπούν στην Ευρώπη. Μπορούν να αλλάξουν Σύνταγμα, όνομα, υπηκοότητα και βρακιά μέρα μεσημέρι. Κανείς δεν μπορεί να τους εμποδίσει. Με τους Σκοπιανούς μέσα στην Ευρώπη, την βάψαμε.

Αυτά και ως απάντηση στον πολύ κύριο Βενιζέλο, που μας λέει πως μια διμερής συνθήκη Ελλάδος-Σκοπίων τους δεσμεύει. Σε τί τους δεσμεύει κύριε Βενιζέλο, αν είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Θα τους κάνουμε “ντα” άμα την καταπατήσουν κι αλλάξουν συνταγματική και εθνική ταυτότητα; Ή θα μαλώνουμε με την Κομισιόν ως το 2080, που θα τους δίνει δισεκατομμύρια από το ΕΣΠΑ για “Μακεδονικά” σχολεία, “Μακεδονικά” βιβλία, “Μακεδονικά” μουσεία και “Μακεδονικά” κρασιά, τυριά και μούσμουλα με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη και Ονομασία Προέλευσης “Μακεδονία”;

Αυτός που εκβιάζεται είναι ο κύριος Τσίπρας, που δεν θα έχει πού να κρυφτεί. Οι Έλληνες δεν μπορούν να εκβιαστούν. Οι ξένοι δεν ξεκίνησαν πιέσεις προς τους Έλληνες, γιατί έχουν νιονιό. Ο κύριος Τσίπρας είναι αυτός που διαπραγματεύεται με τους Έλληνες για να δώσει γή και ύδωρ στους Σκοπιανούς. Αυτός εκβιάζει τους Έλληνες.

Είναι ξοφλημένος. Αλλά παραμένει αδίστακτος. Δεν αρκεί μόνον να ξεκουμπιστεί και να φύγει. Πρέπει να παραμείνουμε στις επάλξεις ώστε οι συνθήκες εκβιασμού των Ελλήνων πολιτικών να μην στριμώξουν την ίδια την χώρα. Όταν θα έρθει η πικρή ώρα να καθαρίσει η μπουγάδα στην πουλημένη Μακεδονία, ο κύριος Τσίπρας θα είναι μια θλιβερή ανάμνηση. Ο λαός, οι Μάρτυρες και οι Ήρωες θα δώσουν την ψυχή τους για ένα δίκιο που δεν έπρεπε ποτέ να είχε εκχωρηθεί σε ξένους.

Originally posted 2018-02-04 00:40:59.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.