Γιατί έβαλε την Ελλάδα στο Μνημόνιο ο κύριος Γιώργος Παπανδρέου; Γιατί υλοποιεί με άγρια χαρά τις χειρότερες γραμμές του ο κύριος Αλέξης Τσίπρας; Γιατί κανείς απο τους δυό τους δεν ντρέπεται; Η απάντηση βρίσκεται στο ψυχογράφημα ενός νέου τύπου πολιτικού άνδρα: του Αλέξη Παπανδρέου.

Ο Αλέξης Παπανδρέου, είναι σκοτεινός, μονήρης και αδίστακτος. Κάνει ό,τι δεν θα έκανε κανείς άλλος. Λέει ΝΑΙ, εκεί όπου άλλος είπε ΟΧΙ.

Είναι σκοτεινός. Κάνει παρέες και συμφωνίες που κανείς άλλος πολιτικός δεν θα επέλεγε με άνεση και χωρίς καχυποψία: δεν κωλύεται να επισκεφτεί, να συναντήσει ή να αγκαλιαστεί με τοξικούς τύπους του διεθνούς στερεώματος, που όταν κάνουν παιχνίδι, ολόκληρες χώρες γίνονται συντρίμμια. Τους καθησυχάζει με καμάρι πως είναι ο άνθρωπός τους.

Είναι μονήρης. Ζει για τον εαυτό του. Όποιος συνεργάζεται μαζί του καίγεται ή τον τρώει το αφεντικό. Καταναλώνει τους συνεργάτες τους, βάζοντάς τους να λένε τα αντίθετα από αυτά που θα κάνει. Μετά τους αρνείται. Και αν δεν κάτσουν καλά, τους μαυρίζει.

Είναι αδίστακτος. Μπορεί να σου απαγγείλει απέξω όλο το δηλητήριο και την βρωμιά που κρύβουν οι τεχνητές πτωχεύσεις χωρών και η δουλεμπορία των πληθυσμών τους στους ξένους πωλητές χρήματος. Όμως θα ρίξει κυβερνήσεις που αμύνονται απέναντι στην εκποίηση της χώρας. Με δυσκολία θα κόψει τους μισθούς της ΔΕΗ, αλλά δεν διστάζει να την πουλήσει ολόκληρη μαζί με τα βουνά από βωξίτη για όσο κάνει ένα συνοικιακό σούπερ μάρκετ. Είναι ο άνθρωπος που θα κόψει τις συντάξεις των φτωχών παππούδων και γιαγιάδων στο μισό. Θα βγάλει στο σφυρί μισό εκατομμύριο σπίτια και μαγαζιά των Ελλήνων που πνίγονται – για να μάθουν άλλη φορά.

Έχει έναν σκοτωμένο ψυχισμό, που αν δει τον εαυτό του στον καθρέφτη, δεν θα τον γνωρίσει. Κανείς δεν ξέρει γιατί έκανε όσα έκανε και κάνει όσα κάνει.

Αν τον ρωτήσεις γιατί σου μπήγει το μαχαίρι στα νεφρά, θα σου πει πως δεν θέλει συχαρίκια: “Το έκανα για την πατρίδα”.

Originally posted 2017-12-04 09:10:23.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.