Οι “Ευαγγελιστές των Εμβολίων”, δισεκατομμυριούχοι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς ηγεμονεύουν την παγκόσμια προσπάθεια εναντίον του Νέου Κορονοϊού 2019, καθώς κάποιοι αμφισβητούν τα ασαφή αποτελέσματα κλινικών δοκιμών του εμβολίου της Pfizer που χρηματοδοτείται με την σέσουλα από τον Gates.

Το ίδρυμα του ζευγαριού θα ρίξει περισσότερα από 70 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια ανάπτυξης και διανομής εμβολίων, ανακοίνωσαν την Πέμπτη σε δελτίο τύπου, προσθέτοντας ότι η Μελίντα Γκέιτς θα κάνει την επίσημη δήλωση κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Ειρήνης του Παρισιού.

Δωρεάν για τους φτωχούς πρώτα…

Το ζευγάρι έχει διαθέσει 50 εκατομμύρια δολάρια για το COVAX – μια διεθνή προσπάθεια να διασφαλίσει ότι 92 «χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος» θα έχουν πρόσβαση στα πειραματικά εμβόλια – και 20 εκατομμύρια δολάρια για το Coalition for Epidemic Preparedness (CEPI), το οποίο υποτίθεται ότι θα «ξεκινήσει την ανάπτυξη μιας επιπλέον σειράς υποσχόμενων υποψήφιων εμβολίων».

Παρά το ότι ελπίζει να “βατσινώσει” και τα 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους στη γη μαζί του, ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates φαίνεται να έχει στρέψει την προσοχή του από την τρέχουσα καλλιέργεια υποψηφίων εμβολίων στη επόμενη , υποστηρίζοντας ότι τα εμβόλια δεύτερης γενιάς θα έχουν «μεγαλύτερη δυνατότητα παραγωγής μεγάλης κλίμακας, σταθερότητα θερμοκρασίας και παραγωγή χαμηλού κόστους».

Το ένα εμβόλιο μετά το άλλο…

Το χρονοδιάγραμμα για αυτό το εμβόλιο – και μαζί του, η ελπίδα για επιστροφή στο “φυσιολογικό” – προφανώς έχει επεκταθεί περαιτέρω στο μέλλον, με τον Γκέιτς να υπονοεί την Πέμπτη ότι “έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε”, παρά το γεγονός ότι δηλώνει ότι οι “πλούσιες χώρες” “Θα μπορούσαν να επιστρέψουν στην κατάσταση πριν από την Covid-19 μέχρι το τέλος του 2021” μόλις τον περασμένο μήνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Mark Suzman φάνηκε να συμφωνεί, δηλώνοντας ότι «ο τερματισμός αυτής της πανδημίας θα απαιτήσει τη μεγαλύτερη προσπάθεια δημόσιας υγείας στην ιστορία» – ακόμη και καθώς ένα αυξανόμενο σώμα στατιστικών στοιχείων υποδηλώνει ότι η Covid-19 επ ουδενί δεν είναι ο παγκοσμίως διαβόητος μαζικός δολοφόνος, όπως παρουσιάστηκε αρχικά από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται από το Γκέιτς.

Ο μεγιστάνας της Microsoft είναι πλήρως προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει αυτήν την «πρόκληση», ωστόσο, έχοντας πρόσφατα γιορτάσει τη συνολική έγκριση της πολιτικής υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και της ανάληψης της χώρας του στο τιμόνι του G7 – κατά τη διάρκεια του οποίου ένα παγκόσμιο καθεστώς «ασφάλειας της υγείας» πρόκειται να αποκαλυφθεί, που θα δώσει στους Γκέιτς ακόμη περισσότερη δύναμη από ό, τι έχουν ήδη ως κορυφαίους δωρητές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πείραμα παγκόσμιας κλίμακας…

Οι επικριτές του Γκέιτς κατηγόρησαν το ίδρυμα Γκέιτς ότι χρησιμοποιεί τους πληθυσμούς του τρίτου κόσμου ως «ποντίκια εργαστηρίου».

Ο φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι το εμβόλιο Covid-19 – το οποίο χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον Gates – ήταν 90% αποτελεσματικό, αν και η εταιρεία δεν έχει κυκλοφορήσει τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της και ορισμένοι ιατροί ειδικοί είναι δύσπιστοι λόγω του μικρού μεγέθους και της απουσίας δείγματος λεπτομερειών σχετικά με οποιαδήποτε πτυχή της υποτιθέμενης επιτυχούς δοκιμής.

Ο δισεκατομμυριούχος υπαινίχθηκε τον Σεπτέμβριο ότι η Pfizer θα είναι ο πρώτος “μεγαλο-φαρμακοποιός” που θα ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης από την FDA για το εμβόλιό της, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την BioNTech. Το εμβόλιο της εταιρείας βασίζεται σε έναν μηχανισμό mRNA για να προκαλέσει ανοσοαπόκριση: ένα μοντέλο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε κανένα άλλο εμβόλιο εγκεκριμένο για ανθρώπινη χρήση.

Συμφωνίες κορυφής…

Ενώ η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου προετοιμάζει ήδη το στρατό της για να παραδώσει το εμβόλιο Pfizer και οι ΗΠΑ έχουν επίσης δηλώσει ότι ο στρατός τους θα είναι σε ετοιμότητα για να διεκπεραιώσει το μαζικό “τρύπημα” Covid-19 πριν από το τέλος του έτους, καμία δυτική χώρα δεν έχει ακόμη εγκρίνει εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας έχει λάβει άδεια έκτακτης ανάγκης και ο κατασκευαστής του έχει αρχίσει να συμπληρώνει παραγγελίες εκτός της χώρας, ενώ πολλοί Κινέζοι υποψήφιοι εμβολίων έχουν επίσης λάβει άδεια έκτακτης ανάγκης.

Υποστηρίξτε μας με μια δωρεά

Originally posted 2020-11-13 13:09:10.