elpidoforos

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος εκπέμπει εξαιρετικά ανησυχητικά πολιτικά, πνευματικά και ποιμαντικά μηνύματα. Η δημόσια εικόνα, οι πρωτοβουλίες, οι δηλώσεις και οι συμβολισμοί τους οποίους εκπέμπει το διάστημα μετά την εκλογή του και ιδίως στο πλαίσιο της πανδημίας τρόμου του Νέου Κορονοϊού 2019 παραπέμπουν περισσότερο σε έναν πολιτικό παράγοντα της Νέας Εποχής, έναν τυπικό Μασόνο.

ellinika hoaxes george soros (1)

Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν πως η ιδιότητα του κληρικού (και του πιστού) της Ορθόδοξης Ανατολικής του Χριστού Εκκλησίας δεν συνάδει με την ιδιότητα μέλους Τεκτονικής Στοάς, την ιδιότητα του Μασόνου.

Δεν γνωρίζω αν ο Ελπιδοφόρος ανήκει στους Τέκτονες, αλλά ταυτόχρονα, το απεύχομαι. Αν ο Ελπιδοφόρος είναι Μασόνος, οφείλει να βγει και να το δηλώσει ευθέως, όπως απαιτείται από έναν ειλικρινή ενώπιον Θεού και ανθρώπων Ορθόδοξο Χριστιανό Ιεράρχη – το ίδιο που ισχύει για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανό Ιεράρχη.

Δεν ζητάω πολλά, νομίζω: Θα ήθελα ο Ελπιδοφόρος να βγει και να δηλώσει: “Δεν είμαι Μασόνος”. Ίσως να μην με έπειθε. Όμως, θα με καθησύχαζε.

grecobooks -50%

Βλέπω τις φωτογραφίες του με πολιτικά στο διαδίκτυο και με ξενίζουν. Αντιλήφθηκα πως ένα εκτεταμένο σύστημα από τον χώρο της επικοινωνίας και της πολιτικής κινήθηκε υπέρ του εξωραϊσμού της φυσιογνωμίας του, εν όψει της τοποθέτησής του ως Αρχιεπισκόπου Βορείου Αμερικής. Το ίδιο σύστημα εργάζεται και σήμερα για την ανάδειξή του σε κυρίαρχη εκκλησιαστική φιγούρα, με την προβολή και την απόδοση των πράξεων και των δηλώσεών του υπό πρίσμα ευνοϊκό για τους πολιτικούς σκοπούς του διεθνούς ηγεμονικού συστήματος στην πολιτική και τα ΜΜΕ.

Στήριξέ μας με μια δωρεά

Δύναμή μας, η εμπιστοσύνη σου

€5.00

Θεωρώ τις δηλώσεις του για τον εκκλησιασμό και την Θεία Μετάληψη εν καιρώ περιοριστικών υγειονομικών μέτρων ως εσκεμμένα διφορούμενες. Με ανησυχεί που ο συνεργάτης του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ηλίας Μόσιαλος επικαλείται τον Ελπιδοφόρο για να δηλώσει την αντίθεσή του στην Θεία Κοινωνία “μέχρι να βρεθεί εμβόλιο για τον Νέο Κορονοϊό 2019”, υπολαμβάνοντας το πολύ πρωτότυπο πως “η Θεία Κοινωνία είναι εστία πιθανής μόλυνσης”.

Cover

Δεν καθησυχάζομαι ακούγοντας την φήμη πως σε ανώτατη θέση στο επικοινωνιακό του επιτελείο τοποθετήθηκε το πρώην δεξί χέρι του Σταύρου Θεοδωράκη στο πολιτικό κόμμα Ποτάμι.

Θα πρέπει πάντοτε να κάνουμε την διάκριση μεταξύ του επίσημου κράτους των ΗΠΑ και των ηγεμονικών παραγόντων που διαχρονικά επηρεάζουν την πολιτική του. Όταν λέμε πως οι Αμερικάνοι στηρίζουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με ανταλλάγματα, θα πρέπει να ρωτάμε: “Ποιοι Αμερικάνοι”; Αν πρόκειται για την Καμπάλ του Χόλυγουντ που έχει στην τσέπη της τους Δημοκρατικούς, τον Κλίντον, την Κλίντον, τον Ομπάμα, καθώς και τον Τζωρτζ Σόρος, τον Μπιλ Γκέιτς και την ελληνική της φράξια στην Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, τότε, ευχαριστώ, δεν θα πάρω.

Εμπιστεύομαι τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίο. Δεν ζηλεύω την θέση του, αλλά κατανοώ τις ισορροπίες που οφείλει να τηρεί. Στέκομαι δίπλα του.

IOANNIS NASIOULAS

*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Στήριξέ μας με μια δωρεά

Δύναμή μας, η εμπιστοσύνη σου

€5.00

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.