Με απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, μετακινείται από τη θέση που μέχρι σήμερα κατείχε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, του μεγαλύτερου εκ των πέντε συλλόγων εργαζομένων, Κωνσταντίνος Φουντούκης, με τον τελευταίο να κάνει λόγο για «εκδικητική μετακίνηση».

Ο κ. Φουντούκης ενημερώθηκε πριν λίγες ημέρες πως μετακινείται στο Αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Εκμετάλλευσης Λιμενικής Ζώνης από τη θέση όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον κ. Φουντούκη, ο οποίος είναι Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου ΕργαζομένωνQ «με μεταθέτουν σε ένα τμήμα που δημιουργήθηκε οργανικά το 2017, αλλά ποτέ δεν συστάθηκε, δεν επανδρώθηκε και δεν λειτούργησε. Με πηγαίνουν σε έναν χώρο, σε ένα κοντέινερ στα όρια του Dήμου Θεσσαλονίκης, χωρίς τηλέφωνο και διαδίκτυο, προφανώς επειδή δεν στηρίξαμε τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Dήμου Θεσσαλονίκης και τον επιστρέψαμε πίσω ως απαράδεκτο.

Το Σάββατο αποφασίσαμε σε ΔΣ να κάνουμε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ώστε να ακυρωθεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μας χρεώνουν όλη την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Μετακινούν τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου παρά τη θέλησή του, με άλλο γνωστικό αντικείμενο, σε αυτό το πόστο. Πηγαίνω εκεί σαν μοναδικός υπάλληλος του τμήματος με προϊστάμενη συνάδελφο που βρίσκεται λίγο πριν την συνταξιοδότηση» λέει ο κ. Φουντούκης.

Η εν λόγω μετακίνηση έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης αντικατάστασης τριών αρχισυντακτών από την Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης, που προκάλεσε την αντίδραση δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά και των εξοργιστικών προσλήψεων δεκάδων συμβασιούχων, στις οποίες πρόσφατα προχώρησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Είχαν προηγηθεί αντιδράσεις και ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για προηγούμενες μετακινήσεις υπαλλήλων στις οποίες προχώρησε η διοίκηση λίγους μήνες μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Από την πλευρά του πάντως ο Γραμματέας του δήμου Μίμης Φωτόπουλος υποστηρίζει ότι η εν λόγω μετακίνηση δεν σχετίζεται με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, τον οποίο ενέκρινε το δημοτικό συμβούλιο με οριακή πλειοψηφία και αιματηρές απώλειες για την παράταξη του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

«Το Αυτοτελές Τμήμα Εποπτείας και Εκμετάλλευσης Λιμενικής Ζώνης χρειάζεται έναν έμπειρο άνθρωπο για να το οργανώσει. Οι μετακινήσεις, όπως κι αυτή γίνονται ανάλογα με τις ανάγκες της υπηρεσίας. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει κάτι άλλο. Η υπηρεσία έχει αυτή την ανάγκη και θεωρήσαμε ότι ο εν λόγω υπάλληλος μπορεί να την οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο» καταλήγει ο κ. Φωτόπουλος.

Το κλίμα στον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι απογοητευτικό για τον Κωνσταντίνο Ζέρβα, φαίνεται πως τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όσο και οι Δημοτικοί Υπάλληλοι τάσσονται ολοένα και πιο επικριτικά απέναντί του.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!