Παραπονιούνται οι υποστηρικτές του προηγούμενου Πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι για την απογοητευτική παρουσία του τωρινού ηγέτη της ΦΥΡΟΜ Ζόραν Ζάεφ στα διεθνή μέσα ενημέρωσης: Πήγαν χαμένα τα ταχύρρυθμα μαθήματα αγγλικών επί έξι μήνες στην μυστική υπηρεσία των Βρετανών, την MI6, στο Λονδίνο. Χαμένος και ο κόπος δύο ετών με μαθήματα στην Αμερικανική Πρεσβεία των Σκοπίων, για να μάθει ο ανεπίδεκτος μαθήσεως αγγλικά, που να τα καταλαβαίνουν στοιχειωδώς και οι Αμερικανοί. Οι Σκοπιανοί, πέρα από προβλήματα ταυτότητας, έχουν και προβλήματα συνεννόησης.

Δεν τους δικαιολογώ που τον λένε καθυστερημένο. Απλώς το φυσάνε και δεν κρυώνει, που ο Σόρος άλλαξε προτιμήσεις και τώρα στηρίζει οικονομικά, υπογείως και υπεργείως το νέο πολιτικό αηδόνι των Σκοπίων: το μένος του κυρίου Γκρουέφσκι για τον Τζώρτζ Σόρος και τα τωρινά διαλεχτά παιδιά του είναι απύθμενο. Η προεκλογική του εκστρατεία κόλλησε σ’ αυτό και δεν ξεκολλούσε.

Πέρα από τα πολιτικά αηδόνια με την βουλγαρική φάτσα, τα σλαβικά ονόματα και την αρχαία μακεδονική λόξα, υπάρχουν και τα πουλάκια που τιτιβίζουν.

Τα πουλάκια κελαηδάνε πως η MI6 έβαλε την κυρία Ιρένα Γκιουζέλοβα να φυλάει τον κύριο Ζάεφ, όπως η σκιά του. Διαταγάς λένε πως λαμβάνει από τον Άντονυ Λέοπολντ Κόλυερ-Μόνκτον (Anthony Leopold Colyer – Monckton). Δεν έχει καιρό που η καλή μας Ιρένα είχε σφηνώσει σαν δημοσιογράφος στους Financial Times, όπου κάθε τρεις και λίγο μας κοπανάνε και μια ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώρηση των Σκοπίων με το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε ελεφαντίσια διάσταση και πριν από λίγες ημέρες μας ξεφούρνισαν τον άνδρα της χρονιάς για το 2018: Τζώρτζ Σόρος. Δεν άργησε η Ιρένα να βάλει το πόδι της και στον βρετανικό INDEPENDENT, που αγαπάει πολύ την σκοπιανή fake “MACEDONIA”. Και όλα αυτά, αφού διετέλεσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Σκόπια κατά την εμφύλια σύρραξη / ξεκαθάρισμα λογαριασμών του 2001.

Τα παιδιά γύρω από τον Ζάεφ απασχολούνται όλα σε εταιρείες ή ΜΚΟ που επιχορηγούνται αδρά από τον κύριο Τζώρτζ Σόρος. Μόνον πρόσφατα, η Αμερικανική Εξωτερική Βοήθεια (USAID) ενέκρινε 80 εκατομμύρια δολλάρια για σεμινάρια στις δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ώστε να μάθουν τα Σκοπιανόπουλα ό,τι χρειάζεται για να μπορούν να κάνουν σωστότερα το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα: την επόμενη φορά που θα ακούσετε για “βελούδινη επανάσταση”, όπως αυτή που έλαβε χώρα στα Σκόπια και έριξε τον Γκρούεφσκι, θα ξέρετε δυο πράγματα παραπάνω. Εκατοντάδες χιλιάδες SMS, απίστευτη βροχή αναρτήσεων στο FACEBOOK, μαζικές αιτήσεις για μπλοκάρισμα λογαριασμών που δεν αρέσουν και όλες οι υπόλοιπες τεχνικές που είδαμε να ξεδιπλώνονται το Δεκέμβριο του 2008 στην Αθήνα, στο Κάιρο με την “Αραβική Άνοιξη” και στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί έχουν ένα χαρτάκι του 1945 από την Γιάλτα που λέει: το οικόπεδο ανάμεσα στην Σερβία και την Ελλάδα είναι δικό μας…

Originally posted 2019-01-01 13:30:51.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.