Ο Ιωάννης Νασιούλας, ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, από τις 31 Οκτωβρίου ως τις 2 Νοεμβρίου, καλεσμένος εισηγητής στο Εθνικό Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και την Πράσινη Οικονομία. Το συνέδριο διοργανώνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Αλβανίας και στόχος του είναι η συγκρότηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος χρηματοδότησης για την τοπική ανάπτυξη των δήμων της Αλβανίας.

Ο ΟΗΕ και το ειδικό του Τμήμα για την Ισότητα των Φύλων και την Ενδυνάμωση των Γυναικών, σε συνεργασία με διεθνείς αναπτυξιακές τράπεζες και εμπειρογνώμονες από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, εργάζονται για την προετοιμασία ενός συνεκτικού πλαισίου χρηματοδοτικών προγραμμάτων για νέες και νέους, φοιτητές, ανέργους, μικρούς επιχειρηματίες, δήμους, πανεπιστήμια και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Σκοπός, να στηριχθούν πρωτοβουλίες επιχειρηματικότητας που να εμπνέονται από τις αρχές της κοινωνικής οικονομίας, του επιχειρηματικού πειραματισμού, της αλληλεγγύης και της οικολογίας.

Ο Ιωάννης Νασιούλας, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας, θα αναλύσει το χρηματοδοτικό πλαίσιο από πλευράς θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και τα νέα τραπεζικά εργαλεία για δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Δήμων και των Περιφερειών, προς όφελος των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού και όσων έχουν ανάγκη στήριξης μέσα στο περιβάλλον της κρίσης.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος, με την Δημοτική Παράταξη “Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη”, Γιάννης Νασιούλας, τόνισε: “Μια πράσινη και κοινωνική πόλη είναι μια πόλη που έχει ανθεκτικότητα, ποιότητα ζωής και μέλλον. Έχοντας την τιμή να συνεργαστώ με τον ΟΗΕ και την Κυβέρνηση της Αλβανίας για την τοπική ανάπτυξη των πόλεων της γειτονικής χώρας, δεν ξεχνώ πόσο σημαντική θα ήταν μια αντίστοιχη πρωτοβουλία για τις δικές μας μεγάλες και μικρότερες πόλεις. Μια Κοινωνική Θεσσαλονίκη και μια Πράσινη Θεσσαλονίκη – Αυτό οραματίζομαι για την πόλη που αγαπώ”.


United Nations / Women. NATIONAL CONFERENCE: Advancing Social Entrepreneurship and Green Economy in Albania. 1 November 2018, Tirana, Albania (http://www.un.org.al/)

Originally posted 2018-10-18 08:46:00.