Ο κακός βεζίρης της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι συνώνυμος με την κακοδαιμονία που δέρνει τον δύσμοιρο τόπο μας στα νεώτερα χρόνια. Είτε προέρχεται από τις εθνομηδενιστικές πτέρυγες της αργυρώνητης αριστεράς ή της νεοφιλελεύθερης δεξιάς, είτε περιστοιχίζεται από μπαχαλάκηδες ή πατριδοκάπηλους, είτε επαγγέλλεται το τέλος των μνημονίων ή την επιστροφή στην ευρωπαϊκή «κανονικότητα», οι κακοί βεζίρηδες που μας κυβερνούν φροντίζουν πάντα να υποτάσσουν το συμφέρον της πατρίδας στο «ίδιον όφελος».

Ενεργώντας χρησιμοθηρικά, και ούτε καν για το γενικότερο καλό του κοινωνικού συνόλου που εκπροσωπούν, αλλά μόνο χάριν ατομικής ωφέλειας, οδήγησαν την σημερινή θεσμική εκπροσώπηση του Ελληνισμού σε μεγάλη ταπείνωση. Από «πράγμα τζιβαϊρικόν πολυτίμητο, όπου το βαστήξαμεν εις την τυραγνία του τούρκου», όπως μάς θυμίζει ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, κατάντησαν οι κακοί βεζίρηδες το σημερινό ελλαδικό κράτος «παλιοψάθα».

grecobooks

Τα όσα αχαρακτήριστα συνέβησαν με τον χειρισμό των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια τους τελευταίους μήνες αποτέλεσαν το κύκνειο άσμα της υποτιθέμενης Ελληνικής Δημοκρατίας. Μυστικές διαπραγματεύσεις, απόκλιση από την διακηρυγμένη και επισήμως διατυπωμένη κρατική θέση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών του 1992, αποκλεισμός των υπολοίπων κοινοβουλευτικών ομάδων από την διαμόρφωση μιας κοινής στρατηγικής, και το χειρότερο όλων, άρνηση προσφυγής στην λαϊκή ετυμηγορία για την τελική αποδοχή ή απόρριψη της συμφωνίας.

Προς μια «Πρώην Δημοκρατία της Ελλάδας»;

Το ότι η Ελλάδα έπασχε από έλλειμμα δημοκρατίας ήταν γνωστό εδώ και καιρό. Εκδηλώθηκε εναργέστατα με την επιβολή των μνημονίων και στα χρόνια που ακολούθησαν, επιβεβαιώθηκε με την μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα Τσίπρα-Καμμένου στο δημοψήφισμα του 2015 και πιστοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2018 με τον κ. Τσίπρα να υπογράφει φαρδιά-πλατιά υπέρ της εκχώρησης των ιερών και οσίων των Ελλήνων, με αυθαιρεσία τριτοκοσμικού δικτατορίσκου, και τον κ. Καμμένο να βάζει πλάτη στο κοινοβούλιο, για να κρατήσει την κυβέρνηση όρθια και το στεατοπυγικό του σύστημα καθηλωμένο στον υπουργικό θώκο.

Σε περίπτωση που εγκριθεί η συμφωνία αυτή από τους πολίτες των Σκοπίων (όπερ εστί αβέβαιον) και δεν δοθεί στον ελληνικό λαό η αντίστοιχη ευκαιρία να ασκήσει τα πολιτικά του δικαιώματα, μαζί με την «Βόρεια Μακεδονία» θα πρέπει επισήμως και η Ελλάδα να αλλάξει το συνταγματικό της όνομα σε «Πρώην Δημοκρατία της Ελλάδας».

Βέβαια, οι μετέχοντες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖ.ΑΝΕΛ και οι βουλευτές που την στηρίζουν μάς έχουν αποδείξει ότι τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων τα κρατούν για τα πλέον ανήλιαγα μέρη της ανατομίας τους, όμως τώρα που έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής και φάνηκε η γύμνια τους, ένας ανένδοτος αγώνας για να τεθεί η επιζήμια συμφωνία στην κρίση των πολιτών πρέπει πάση θυσία να αναληφθεί.

Ανένδοτος Αγώνας να τεθεί η συμφωνία σε δημοψήφισμα και στον ελληνικό λαό

Ο χαρακτήρας των συλλαλητηρίων από εδώ και στο εξής πρέπει να διατυπώσει ξεκάθαρα αυτό το αίτημα. Πρέπει, επίσης, να σχηματιστεί ένα υπερκομματικό δημοκρατικό τόξο που θα θέσει το ζήτημα αυτό επί τάπητος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ίδιο προ των ευθυνών του.

Στην προσπάθεια αυτή, οφείλει να υπάρξει και θεσμική πρωτοβουλία. Να παρέμβει η Εκκλησία, τα ανώτατα δικαστικά σώματα, η Ακαδημία Αθηνών… Να μην επιτραπεί στον κ. Παυλόπουλο το παραμικρό περιθώριο για να καταφύγει στους γνωστούς ακροβατισμούς των πολιτικών, που τηρούν σιγή ιχθύος σε κραυγαλέες περιπτώσεις κατάφωρης παραβίασης του Συντάγματος (πρβλ. μνημόνια) και επικαλούνται αμφίβολες ερμηνείες του ιδίου κειμένου όποτε τους εξυπηρετεί.

Ξεκάθαρα πράγματα. Στόχος των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα ας γίνει η διεξαγωγή παλλαϊκής πρωτοβουλίας για να μεσολαβήσει ο ΠτΔ ώστε η τελική απόφαση για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ να περάσει από τον λαό ή να παραιτηθεί ο ίδιος, οδηγώντας την χώρα σε εκλογές, εξαιτίας πιθανής αδυναμίας εκλογής νέου προέδρου από την παρούσα Βουλή. Με τα σημερινά μέσα επικοινωνίας, το εγχείρημα αυτό δεν φαντάζει και τόσο αδύνατο. Έχει εφαρμοσθεί επιτυχώς στο εξωτερικό εναντίον πολύ ισχυρότερων κυβερνητών.

Τι επιφυλάσσει η ιστορία για την διανδρία Τσίπρα και Καμμένου;

Η άρνηση οποιασδήποτε εμπλεκόμενης πλευράς στο εύλογο αίτημα αυτό θα φανερώσει και την πραγματική κατάσταση της Δημοκρατίας στην χώρα μας. Όσοι εμποδίσουν τον κυρίαρχο λαό από την άσκηση κρίσης – την αρχαιότατη αυτή προϋπόθεση για την λειτουργία δημοκρατικού πολιτεύματος – να γραφτούν στην ιστορία με μαύρα γράμματα, να ταυτιστούν με ανελεύθερα καθεστώτα του παρελθόντος που ταλαιπώρησαν και πλήγωσαν τον τόπο. Να μνημονευθούν ανεξίτηλα ως οι σύγχρονοι Εφιάλτες, για να προφυλαχθεί ο τόπος από χειρότερο κακό.

Αμείλικτος ο λόγος του Στρατηγού Μακρυγίαννη: «Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

 

Originally posted 2018-06-18 09:38:17.

Written by

Χριστόφορος ΤΡΙΠΟΥΛΑΣ

Ο Χριστόφορος Τριπουλάς είναι πανεπιστημιακός και διδάσκει μαθήματα ρητορικής και διαπροσωπικής επικοινωνίας. Ασχολείται με την μετάφραση και την επιφυλλιδογραφία και είναι συντάκτης στην εφημερίδα Αριστεία.