Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα. Αυτή ήταν η αντιμετώπιση που είχε το gay pride από την αστυνομία της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη. Έπειτα ακολούθησε βομβαρδισμός αναφορών στα μέσα ενημέρωσης, κατηγορώντας ευθέως τον πρόεδρο της Τουρκίας.

Η χώρα των Τούρκων βρίσκεται σε κοινωνικό αναβρασμό. Αμφιλεγόμενες εκδηλώσεις όπως το gay pride, πυροδότησαν επεισόδια μεταξύ των πολιτών. Ένας σωστός κυβερνήτης δεν επιδιώκει την αποσταθεροποίηση της χώρας του. Εκτός αν έχει συμφέρον. Ο κ. Ερντογάν έχει διαφορετικά σχέδια. Εθνικά.

Απ’την άλλη, οι έλλογοι ομοφυλόφιλοι γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται να κυκλοφορούν στους δρόμους σαν να είναι αποκριές. Με πρόσχημα τη μάχη για τα δικαιώματά τους. Γνωρίζουν ότι με αξιοπρέπεια και σοβαρότητα, αν είναι ενεργά μέλη στην κοινωνία και προσφέρουν το καλύτερο για τον άνθρωπο, θα κερδίσουν το σεβασμό των υπολοίπων, εφόσον προσέρχονται με τη κοινωνική ιδιότητα του ομοφυλόφιλου στο δημόσιο χώρο. Στην Τουρκία, και παντού.

 

Στην Ελλάδα πάντως, όσοι διαδηλώσαμε για την αξιοπρέπεια της χώρας μας, για την μοναδικότητα και την ελληνικότητα της Μακεδονίας, λάβαμε μια παρόμοια απάντηση από την αστυνομία. Εδώ, είχαμε την τύχη των συμμετεχόντων του gay pride στην Τουρκία.

Originally posted 2018-07-06 10:39:17.

Written by

Αλέξανδρος ΧΑΛΑΡΗΣ

Ο Αλέξανδρος ΧΑΛΑΡΗΣ αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ και επιμελείται την Στήλη "Βαττολογίες".