Ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι δεν έχει εθνικό φρόνημα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για τις ρίζες του λαού του, είναι ικανός ν’ αποφασίζει για το δημόσιο βίο των συμπολιτών του;

Η διοργάνωση υπέρ των ποικίλων ερωτικών προτιμήσεων την ίδια ημέρα που οι άνθρωποι βγήκαν να τιμήσουν τους νεκρούς τους, θεωρήθηκε προσβλητική από πολλούς. Ένας δήμαρχος το γνωρίζει ήδη αυτό. Μήπως ήταν λοιπόν επεδίωξή του να δημιουργήσει αναστάτωση; Του διαφεύγουν κάποια πράγματα;

Με τις πράξεις του και τον τρόπο που εκφράζεται και (δεν) διοικεί, κατάφερε να προκαλέσει το διχασμό των ανθρώπων. Οι Πόντιοι έγιναν ”φασίστες” και οι ομοφυλόφιλοι, ξενιστές σε μια ημέρα εθνικής μνήμης και περίσκεψης. Ο ελληνικός λαός και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης πάλι διχασμένοι. Υπαίτιος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η στάση του κ. Μπουτάρη είναι αξιοκατάκριτη. Προωθεί όλ’αυτά που πιστεύει, με τρόπο που προσβάλλει τους πολλούς και αγνοώντας τον πόνο και τις ευαισθησίες των ανθρώπων.

Φαντάζομαι πως, αν δεν τον ενδιαφέρει ο σκοτωμός μισού εκατομμυρίου ανθρώπων, τότε άλλο τόσο δεν τον ενδιαφέρουν οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και οι λαθρομετανάστες που πνίγονται στη Μεσόγειο και στις ακτές των νησιών μας. Άλλο τόσο δεν τον ενδιαφέρουν οι άνθρωποι στις χώρες που βομβαρδίζονται με τις ευλογίες ξένων κατακτητών. Γι αυτούς δεν έχει να πει σκληρά λόγια. Δεν νοιάζεται για τ’ αθώα παιδιά που χάνουν τις ζωές τους ή που ζουν τα βάσανα του πολέμου; Δεν δίνει δεκάρα για τα παιδιά που έσφαξαν ζωντανά ή στις κοιλιές των μανάδων τους οι Τούρκοι στις αρχές του 1900; Οι ευαισθησίες του είναι επιλεκτικές: μιλάει μόνον γι αυτά που θεωρεί πως καταδικάζουν όσους μισεί και απεχθάνεται.

Πού είναι η ψυχή σας κ. Μπουτάρη; Πού την πουλήσατε και με τί αντάλλαγμα; Στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης ποιόν θα καταδικάσουν με την ψήφο τους….

Written by

Αλέξανδρος ΧΑΛΑΡΗΣ

Ο Αλέξανδρος ΧΑΛΑΡΗΣ αρθρογραφεί στην Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ και επιμελείται την Στήλη "Βαττολογίες".