Αρνείται ο πρώην Πρωθυπουργός κύριος Κώστας Σημίτης πως συνάντησε τον πρώην Νο1 της SIEMENS στην Ελλάδα κύριο Χριστοφοράκο. Η κατηγορηματική του άρνηση, καθώς και η δήλωση πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της πρώην γραμματέως του κυρίου Χριστοφοράκου έρχονται μετά από την κατάθεσή της στην δίκη που γίνεται για την SIEMENS. Εκεί, η κυρία Αικατερίνη Τσακάλου κατέθεσε πως ο κύριος Χριστοφοράκος είχε πολλές φορές επισκεφτεί το Μέγαρο Μαξίμου και είχε συναντήσεις με το προσωπικό του τότε Πρωθυπουργού καθώς και με συνεργάτες του.

Ο κύριος Κώστας Σημίτης έχει αρνηθεί πως ήξερε τα των χρηματισμών από την SIEMENS σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και των κυβερνήσεών του. Δεν αναγνωρίζει πως ήξερε όσα έχει ομολογήσει ο κύριος Τσουκάτος. Έχει αρνηθεί πως ήξερε τα των χρηματισμών από τις γερμανικές, ρωσσικές και άλλες πολεμικές βιομηχανίες σε στελέχη του κυβερνητικού του επιτελείου.

Ο όγκος των χρημάτων που εκτιμάται πως διοχετεύτηκαν σε δοσοληψίες διαφθοράς και κατασπατάλησης του υστερήματος των Ελλήνων πολιτών κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής τους ξεπερνά κάθε ψυχολογικό όριο που θα μπορούσε να συμμερίζεται η βαθύτατα ανήθικη εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ. Και επειδή μέγιστο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας έχει κατά καιρούς ψηφίσει τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ και συμμερίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό όψεις της ηθικής και της αισθητικής που εμπέδωσε στον δημόσιο χώρο, θα πρέπει να αναρωτηθούμε: Τί θα απαντούσαν οι Έλληνες αν ερωτώντω οι ίδιοι; Γνώριζαν ή δεν γνώριζαν όσα έκαναν οι άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ με τα χρήματά τους; Και πώς ελάμβαναν τις ψηφοφορικές τους αποφάσεις;

Οι απαντήσεις του κυρίου Σημίτη στις δίκες που διεξάγονται και σ’ αυτές που έρχονται είναι η μία όψη του νομίσματος της εθνικής μας αυτοσυνειδησίας. Η άλλη όψη είναι το τι ηθικό υπόβαθρο συναντά κανείς στους Έλληνες ως ψηφοφόρους και ως πολίτες: τί ανέχονται, τί δικαιολογούν, τι επιλέγουν να μην γνωρίζουν και τι θα ονειρεύονταν να είχαν κερδίσει αν ήταν στην θέση όσων τους κυβέρνησαν.

Originally posted 2017-12-22 17:51:15.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.