Ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά 110.000 infuencers προσέλαβε ο ΟΗΕ για να προπαγανδίζουν την “νέα κοινωνική κανονικότητα” και να διορθώνουν τις “λάθος αντιλήψεις” σχετικά με την COVID-19 και τον Νέο Κορονοϊό 2019!

Η επιθετική είσοδος του ΟΗΕ στην μαζική ενημέρωση πιθανότατα συνεπάγεται πως θα βομβαρδιζόμαστε με μηνύματα στο τρίγωνο: πανδημία – νέα κανονικότητα – εμβόλιο.

“Μέχρι στιγμής, έχουμε προσλάβει 110.000 εθελοντές πληροφοριών, και τους παρέχουμε το είδος της γνώσης σχετικά με το πώς διαδίδεται η παραπληροφόρηση και ζητούμε απ΄αυτούς να ενεργούν ως ένα είδος “ψηφιακό Πρώτων Βοηθειών” σε αυτούς τους χώρους όπου η παραπληροφόρηση ταξιδεύει”, δήλωσε η Melissa Fleming, Επικεφαλής Παγκοσμίων Επικοινωνιών στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

“Κομπίνα” ΟΗΕ και Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ

Ταυτόχρονα, ο ΟΗΕ συνεργάζεται ήδη με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, τον πάτρωνα του Great Reset, με σκοπό να ανακοινώσουν μια παγκόσμια ειδησεογραφική υπηρεσία για τον κορονοϊό, ως αυτόκλητες “αξιόπιστες πηγές ειδήσεων για τον κορονοϊό”.

Η συνεργασία των δύο θεσμών της Παγκοσμιοποίησης στοχεύει στην “πολεμική ενάντια στην επικίνδυνη παραπληροφόρηση”.

“Λανσάρουμε μια νέα νόρμα”

Η Φλέμινγκ είναι ευθύς: “Όταν ενέσκυψε η COVID-19, ήταν πεντακάθαρο από την αρχή πως δεν επρόκειτο μόνον για επείγουσα κατάσταση δημοσίας υγείας, αλλά και για μια επικοινωνιακή κρίση επίσης”.

“Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια νέα κοινωνική νόρμα, την οποία αποκαλούμε “Στάσου – Πρόσεξε, πριν κοινοποιήσεις” (“pause – take care before you share”), συνέχισε η Fleming.

Η κατάληξη της δήλωσής της είναι γεμάτη νόημα: “Εξοπλίζουμε τον πολύ κόσμο, μέσα από αυτήν την νέα κοινωνική νόρμα, με ένα σπυρί “πληροφοριακού σκεπτικισμού”.

Ενάντια στην “λάθος σκέψη”

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εκφράζει απροκάλυπτα την χαρά του, που ο παγκόσμιος οργανισμός εισέρχεται στην φάση του πολέμου ενάντια στην “λάθος σκέψη”.

Εμπιστεύσου τον ΟΗΕ και όλα θα είναι υπέροχα, είναι το ευθύ και απλό μήνυμά του.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2020-11-29 13:14:45.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.