Ο Πάπας Φραγκίσκος, παρεχώρησε συνέντευξη στους New York Times, την ημέρα των ευχαριστιών και επέκρινε όλους εκείνους που διαμαρτυρήθηκαν για τα lockdown, λόγο κορωνoϊού.

Εξήρε τις κυβερνήσεις που κάνουν «μεγάλες προσπάθειες» για την προστασία των ανθρώπων, από τον ιό και επέκρινε τις «εξαιρέσεις».

Στη συνέχεια και ενώ συνέχιζε να παραμένει επικριτικός (μην κρίνεται, ίνα μην κριθείτε Πάπα) κατά όσων  διαμαρτύρονται,  φάνηκε να απορρίπτει την ιδέα της «προσωπικής ελευθερίας.

Τι ανέφερε στις δηλώσεις

«Με ορισμένες εξαιρέσεις, οι κυβερνήσεις έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να δώσουν προτεραιότητα στην ευημερία του λαού τους, ενεργώντας αποφασιστικά για την προστασία της υγείας και την διάσωση ζωών.

Οι εξαιρέσεις ήταν κάποιες κυβερνήσεις που «δεν δέχτηκαν» τα οδυνηρά στοιχεία, για την αύξηση των θανάτων, με αναπόφευκτες, άσχημες συνέπειες.

Αλλά οι περισσότερες κυβερνήσεις ενήργησαν υπεύθυνα, επιβάλλοντας αυστηρά μέτρα, για τον περιορισμό της επιδημίας.

Ορισμένες ομάδες ανθρώπων, διαμαρτυρήθηκαν, αρνούμενες να διατηρήσουν τις κοινωνικές αποστάσεις και πηγαίνοντας ενάντια στους ταξιδιωτικούς περιορισμούς – λες και τα μέτρα που οι κυβερνήσεις πρέπει να επιβάλουν-  για το καλό του λαού τους, συνιστούν κάποιο είδος πολιτικής επίθεσης κατά της αυτονομίας ή της προσωπικής ελευθερίας!

Το να κοιτάς προς το κοινό καλό, είναι πολύ περισσότερο από το άθροισμα, του τι είναι καλό για ορισμένα άτομα.

Σημαίνει να σέβεσαι όλους τους πολίτες και να επιδιώκεις να ανταποκριθείς αποτελεσματικά στις ανάγκες των λιγότερο τυχερών.

Είναι πολύ εύκολο, για ορισμένους να πάρουν μια ιδέα -για παράδειγμα, την προσωπική ελευθερία – και να την μετατρέψουν σε ιδεολογία, δημιουργώντας ένα πρίσμα μέσω του οποίου κρίνουν τα πάντα».

Τι δεν ανέφερε

Βέβαια ο Πάπας Φραγκίσκος, δεν αναφέρθηκε καθόλου και πουθενά, στο ότι πολλοί άνθρωποι διαμαρτυρήθηκαν για αυστηρούς περιορισμούς προκειμένου να σώσουν τις επιχειρήσεις τους και τα προς το ζην των οικογενειών τους.

Ο Χριστός “κείται μακράν” ;

Για μια ακόμη φορά η Παπική εκκλησία δείχνει ότι συγκλίνει με τους «κανόνες» της Νέας Τάξης Πραγμάτων, του great reset και δεν κάνει ουδεμία αναφορά σε λόγο Χριστού.

Ο Χριστιανικός λόγος «κείται μακρά» δια τον Πάπαν;

Originally posted 2020-11-29 12:28:36.