Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα λανσάρει τη δική του εφαρμογή για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, TRUTH Social, η οποία είπε ότι «θα σταθεί απέναντι σε εταιρείες Big Tech», όπως το Twitter και το Facebook, που τον έχουν αποκλείσει από τις πλατφόρμες τους.

Το TRUTH Social θα δημιουργηθεί μέσω μιας νέας εταιρείας που δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση του Trump Media and Technology Group και μιας ειδικής εταιρείας εξαγοράς (SPAC), σύμφωνα με δελτίο τύπου που διανεμήθηκε και από τους δύο οργανισμούς.

«Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν τεράστια παρουσία στο Twitter, ωστόσο ο αγαπημένος σας Αμερικανός Πρόεδρος έχει αποσιωπηθεί. Αυτό είναι απαράδεκτο», είπε ο Τραμπ σε γραπτή δήλωση που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση.

“Είμαι ενθουσιασμένος που θα στείλω την πρώτη μου ΑΛΗΘΕΙΑ στο TRUTH Social πολύ σύντομα. Το TMTG ιδρύθηκε με μια αποστολή να δίνει φωνή σε όλους. Είμαι ενθουσιασμένος που σύντομα θα αρχίσω να μοιράζομαι τις σκέψεις μου για το TRUTH Social και να παλέψω εναντίον της Big Tech, ” δήλωσε.

Το κοινωνικό δίκτυο, που θα κυκλοφορήσει σε beta τον επόμενο μήνα και θα κυκλοφορήσει πλήρως το πρώτο τρίμηνο του 2022, είναι το πρώτο από τα τρία στάδια στα σχέδια της εταιρείας, ακολουθούμενο από μια συνδρομητική υπηρεσία βίντεο κατ’ απαίτηση που ονομάζεται TMTG+ που θα περιλαμβάνει ψυχαγωγία, ειδήσεις και podcasts, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων.

Σε ένα slide deck στον ιστότοπό της, η εταιρεία οραματίζεται τελικά να ανταγωνιστεί την υπηρεσία cloud AWS της Amazon.com και το Google Cloud.

Ένας εκπρόσωπος του Τραμπ που αρνήθηκε να κατονομαστεί επιβεβαίωσε το περιεχόμενο του δελτίου ειδήσεων της TMTG στο Reuters. Η εκπρόσωπος του Τραμπ, Λιζ Χάρινγκτον, δημοσίευσε επίσης ένα αντίγραφο στο Twitter.

«Για τόσο καιρό, η Big Tech έχει καταπνίξει τις συντηρητικές φωνές», είπε ο γιος του πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, σε συνέντευξή του στο Fox News. «Απόψε ο πατέρας μου υπέγραψε μια οριστική συμφωνία συγχώνευσης για να σχηματίσει αυτό που τελικά θα είναι ο Όμιλος Media and Technology Trump και η TRUTH Social – μια πλατφόρμα για να εκφράσουν όλοι τα συναισθήματά τους».

Το Twitter, το Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης απαγόρευσαν στον Τραμπ τις υπηρεσίες τους μετά την εξέγερση εκατοντάδων υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει την Trump Media & Technology Group στο Nasdaq μέσω συγχώνευσης με την Digital World Acquisition Corp, μια εταιρεία εξαγορών λευκών επιταγών με επικεφαλής τον πρώην επενδυτικό τραπεζίτη Πάτρικ Ορλάντο.

Η Trump Media & Technology Group θα λάβει 293 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά που είχε στην εμπιστοσύνη η Digital World Acquisition Corp, με την προϋπόθεση ότι κανένας μέτοχος της εξαγοραζόμενης εταιρείας δεν έχει επιλέξει να εξαργυρώσει τις μετοχές του, σύμφωνα με τη δήλωση.

Originally posted 2021-10-24 23:03:26.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.