Για τον Σουλτάνο, Γκρανσινιόρη, που έπαιρνε φόρο για να μην κάνει τζαμιά στην Ευρώπη κατά την Τουρκοκρατία, όταν τα τζαμιά φύτρωναν μες’ τη Βιέννη, μιλάει ο Μακρυγιάννης στα Απομνημονεύματα του. Ενώ σήμερα ο «Σουλτάνος» παίρνει φόρο, εξάγοντας και εμπορεύοντας ψυχές και σώματα, όπως προχωράει και στην ανέγερση τζαμιών για την εγκατάσταση και μονιμοποίηση του προβλήματος.

Όταν σκιάζονταν η Ευρώπη από την επεκτατική και επικίνδυνα αύξουσα ανέγερση τζαμιών επί της Τουρκοκρατίας με τον Σουλτάνο, τον Γκρανσινιόρη, δηλαδή το «Μεγάλο κύριο», όπως ονομάτιζαν και αποκαλούσαν οι Ευρωπαίοι τον σουλτάνο, και η φοβέρα που απλωνόταν και έφτανε να φυτρώνει απειλητικά με τα τζαμιά της ώστε μια μέρα οι Ευρωπαίοι θέλοντας να αναχαιτίσουν και να αποτρέψουν αυτήν τη συνεχόμενη ανέγερση τους φτάσανε να πληρώνουν και ένα σεβαστό φόρο στον Σουλτάνο, τον Γκρανσινιόρη, για τη μη περαιτέρω συνέχιση και ανέγερση τζαμιών στην εποχή της Οθωμανικής περιόδου, όπως και μας αφηγείται γλαφυρά ο στρατηγός Μακρυγιάννης:

«’Ησασταν ό,τι θεωρούσαν οι Ευρωπαίοι τον Σουλτάνο και δεν τολµούσαν να του αφαιρέσουν τον τίτλο του Γκρανσινιόρη. ‘Οσο έλεπαν το τζαµί εις την Βγιέννα σκιάζονταν κ’ έτρεµαν να-µην πάγη και παραµέσα και φκειάση κι’ άλλα τζαµιά. Κι’ από αυτόν 234 τον φόβον κάποτε του πλέρωναν και φόρον. Κι’ όταν βήκαν µια χούφτα άνθρωποι και τους απόδειξαν ότι δεν έχει πλέον ο Γκρανσινιόρης µαστόρους “να χτίση τζαµιά, ότι θα πέσουν κι’ αυτά οπού έχει, από τότε τον λένε “”ο ” “Τούρκος””. Και δι’ αυτό οι ευεργέτες µας βάνουν τα φώτα τους να µας ” προκόψουν. ‘Οµως και χωρίς κανένας από αυτούς να µας πειράξη µ’ έργα, ας είστε καλά εσείς οπού δεν αφήσετε κανένα κουσούρι και µας καταντήσετε τέτοιους οπού είµαστε».

Χθες επί της Τουρκοκρατίας οι Ευρωπαίοι πλήρωναν τον Σουλτάνο για να μην οικοδομηθούν τζαμιά, ενώ σήμερα πληρώνουν για τη διαχείριση και φιλοξενία, κυρίως, των μεταναστών και των προσφύγων, παίρνοντας αδρά επιδοτήσεις και ευρωπαϊκά κονδύλια. Παρόλο αυτά, όμως, και τις χρηματοδοτήσεις παίρνει, και διασπείρει επιθετικά με το υβριδικό αυτό πόλεμο όπου τελικά κατακλύζει την Ελλάδα με τις ανεξέλικτες ροές μεταναστών και προσφύγων.

Σήμερα η Τουρκία πληρώνεται για να φιλοξενεί μετανάστες και πρόσφυγες, αλλά δεν το τηρεί, παίρνοντας τους πακτωλούς χρηματοδοτήσεις και επιδοτήσεις, ενώ χθες πληρωνόταν για τη μη ανέγερση ταμιών, όταν μεσουρανούσε η Οθωμανική αυτοκρατορία  που έφτασε να πολιορκεί και τον κέντρο της Ευρώπης και να ασφυκτιούν οι Ευρωπαίοι και να καταβαραθρώνεται ο Χριστιανισμός.

Σήμερα αυτοί που έχουν  τις τύχες  του Ελληνικού έθνους και την εξουσία στο Ελληνικό μας κράτος, πέραν το, ότι δεν μπορούν να αποτρέψουν τη μεταναστευτική απειλή και τη μόνιμη εισβολή για να διαφυλάξουν τη χώρα, φλερτάρουν επικίνδυνα και δίνουν γερό πάτημα για την ανέγερση τζαμιών, προσφέροντας ένα θανάσιμο λάθος στο σημερινό «Σουλτάνο», στον χθεσινό  Γκρανσινιόρη – δηλαδή, στον Πρόεδρο της Τουρκιάς.

Χθες στοιχείωναν τα τζαμιά, την Ευρώπη – σήμερα εγκαταστάθηκαν οι απανταχού μετανάστες. Και χθες, και σήμερα εκμεταλλευόταν η Τουρκία την επιθετικότητά της μ` ένα ρεσιτάλ άμεσου και έμμεσου εκβιασμού με τις ροές και τα ρεύματα των μεταναστών που εγκατέστησε, και με τα τζαμιά που θα αναγείρει όπως μαθαίνουμε αρχής γινομένης στη Ρόδο και στην Κω.

Δεν πρέπει να επιτραπεί επ` ουδενί το έδαφος ώστε να πραγματοποιηθεί το θανάσιμο αυτό βήμα!  

Originally posted 2019-12-15 11:40:00.