Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Robert O’Brien, επανειλημμένα κατηγόρησε την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ως «διεφθαρμένη», μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον οργανισμό στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο O’Brien, τόνισε σε συνέντευξή του, στο “State of the Union”, του CNN, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα συνεχίσουν να ξοδεύουν το ίδιο ποσό, για τη δημόσια υγεία, αλλά επέλεξαν να εκτρέψουν τα κεφάλαια σε οργανισμούς, που θα τα χρησιμοποιήσουν καλύτερα.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

«Δεν πρόκειται να διαθέσουμε αυτά τα χρήματα μέσω του διεφθαρμένου Π.Ο.Υ», δήλωσε ο O’Brien στον οικοδεσπότη Jake Tapper.
«Θα σιγουρευτούμε ότι πηγαίνουν στον Ερυθρό Σταυρό, και σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής σε όλο τον κόσμο.»

Ο O’Brien, επανέλαβε τους ισχυρισμούς, του προέδρου Τράμπ, ο οποίος κατηγόρησε την υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών ότι βοήθησε την Κίνα, να καλύψει την απειλή, που δημιουργεί ο νέος ιός.

Πολιτικοί αντίπαλοι, έχουν επικρίνει την απόφαση του Τράμπ, να διακόψει τη χρηματοδότηση της «υπηρεσίας», που ονομάζεται Π.Ο.Υ κατά τη διάρκεια της «γριπούλας».

«Η απόσυρση της ένταξης των ΗΠΑ θα μπορούσε, μεταξύ άλλων, να επηρεάσει κλινικές δοκιμές που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη εμβολίων, τα οποία χρειάζονται πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και άλλοι στον κόσμο», δήλωσε ο γερουσιαστής Alexander.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Ερωτηθείς εάν η κίνηση θα μπορούσε να βλάψει τους Αμερικανούς και την ανάπτυξη εμβολίων, ο O’Brien απάντησε αρνητικά.

“Όχι. Ακούστε, ξοδεύουμε το ίδιο χρηματικό ποσό και οι κλινικές δοκιμές που διεξάγονται για το Covid δεν γίνονται υπό την αιγίδα του ΠΟΥ, στην Αμερική», δήλωσε ο O’Brien, υποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές εταιρείες, πραγματοποίησαν έρευνες, για την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον ιό.

«Θα νικήσουμε αυτήν την ασθένεια που μας εξαπολύθηκε και προήλθε από την Κίνα», πρόσθεσε.

Ο O’Brien ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα σκέφτονταν να επιστρέψουν», ως μέλος στον ΠΟΥ, εάν θεσπίσει νέες μεταρρυθμίσεις και τερματίσει τη «διαφθορά και την εμπιστοσύνη» στην Κίνα.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com