
Αυτή την περίοδο οι εξαρτημένοι από τον τζόγο, τζογάρουν ακόμη και την ίδια τους την οικογένεια. Έχει περάσει το έθιμο οι άνθρωποι να υποδέχονται το νέο έτος με χαρτάκι και πράσινη τσόχα. Ο ταλαιπωρημένος ψυχικά και ζορισμένος νοητικά άνθρωπος σήμερα, βρίσκει στο συναίσθημα της απόδρασης μια γρήγορη ανακούφιση..κι ενώ χρειάζεται γαλήνη βρίσκεται στην ένταση του τζόγου, νομίζοντας ότι ψυχαγωγείται ή ελπίζοντας ότι εκεί βρίσκεται η λύση των προβλημάτων του.
Είναι πολύ δύσκολο να ζεις μ έναν άνθρωπο εξαρτημένο από τον τζόγο. Η εξάρτηση από τον τζόγο δεν διαφέρει πολύ από την εξάρτηση από το αλκοόλ ή τα ναρκωτικά. Το άτομο με εξάρτηση στον τζόγο, στην πορεία γίνεται αντικοινωνικό, όπως άλλωστε και κάθε εξαρτημένος. Έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι τα αποτελέσματα του τζόγου είναι οδυνηρά και καταστρεπτικά.
Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που κάποιος ωθείται στον τζόγο είναι η προσδοκία του κέρδους. Του κέρδους που δεν απαιτεί προσπάθεια και μέσα στο μυαλό του παίκτη είναι άμεσο. Άρα μας δηλώνεται εμμέσως πλην σαφώς και η προσωπικότητα του εξαρτημένου. Άτομο που δεν μπορεί να περιμένει, άτομο που του αρέσουν τα γρήγορα, διότι λειτουργεί καλύτερα όταν η αδρεναλίνη είναι στα ύψη, άτομο ανταγωνιστικό, που ψάχνει απεγνωσμένα για επιβεβαίωση. Άνθρωπος που δεν μπόρεσε να εδραιώσει το κέντρο της επιβεβαίωσης του μέχρι τα 18 του χρόνια και από τότε την ψάχνει.
Στην πορεία όμως, οι εξαρτημένοι από τον τζόγο αντί να συναντήσουν την ανακούφιση έρχονται σε επαφή με τις συνέπειες. Η σημαντικότερη συνέπεια είναι η απώλεια ελέγχου. Εξαιτίας της απώλειας δεν ελέγχεται η παρόρμηση με αποτέλεσμα οικονομική καταστροφή, κοινωνική απομόνωση, ψυχολογική κατάρρευση και προσωπική διάψευση.
Originally posted 2017-12-19 16:37:36.