Οι Τούρκοι έχουν σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης έντασης στις ελληνικές νήσους Ίμια ως μέσο πίεσης προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό κύριο Αλέξη Τσίπρα. Το μήνυμά τους έγινε επανειλημμένα σαφές, αλλά ο κύριος Τσίπρας δεν μπορεί να πράξει αντίθετα από αυτό που του παρήγγειλαν οι Αμερικάνοι πάτρωνές του: “Δώσε πίσω τους οκτώ Τούρκους συνομώτες – Αλλιώς θα σύρεις τη χώρα σου σε πολεμικό επεισόδιο”.

Τα νησιά Ίμια κατέστησαν διαμφισβητούμενα από τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη. Πληρώσαμε αυτό το βαρύ τίμημα ως αντάλλαγμα για την στήριξη των Αμερικανών στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με την πολύ μικρή δημοφιλία και αποδοχή από τα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματός του. Η επιβολή Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ και στην Ελλάδα πληρώθηκε ακριβά, με μη-διαχειρίσιμη διαφορά, υπερχρέωση, εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων και με νεκρούς, ήρωες πεσόντες υπέρ πατρίδος. Το δίδαγμα: οι Αμερικάνοι θα σε στίψουν αν προσφερθείς να κάνεις τον άνθρωπό τους και αυτό εις βάρος της χώρας σου.

Αυτό το δίδαγμα δεν το έμαθε ο κύριος Αλέξης Τσίπρας. Έκανε την Ελλάδα μέρος της δολοπλοκίας των ξένων δυνάμεων εις βάρος του Προέδρου της Τουρκίας κύριου Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι ξένοι έστησαν πραξικόπημα εις βάρος της κυβέρνησής του και έστειλαν ένα τσούρμο προδότες Τούρκους να τον καθαρίσουν. Φάγανε τα μούτρα τους και ξεβρακώθηκαν διεθνώς. Τώρα ταΐζουμε εμείς τους Τούρκους συνομώτες και τους φυλάμε μη τύχει και τους πιάσουν οι Τούρκοι μυστικοί πράκτορες.

Αν θέλουμε να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική έναντι των γειτόνων μας, θα αναγκαστούμε να εμπλακούμε σε σημειακά πολεμικά επεισόδια και ενδεχομένως σε γενικεύμενη σύρραξη στο Νότιο Αιγαίο και στα διεθνή ύδατα της Κύπρου.

Για να έχουν οι Αμερικάνοι τον Πρωθυπουργό που θέλανε, η Ελλάδα βρώμισε ανεπίστρεπτα, χρεώθηκε ως το λαιμό και πτώχευσε την ώρα της λυπητερής. Θα πληρώνει τον κύριο Κώστα Σημίτη 250 χρόνια.

Για να έχουν οι Αμερικάνοι τον Πρωθυπουργό που θέλανε, η Ελλάδα θα βγει σε πόλεμο κι εμείς που θα φροντίσουμε να μην λείπουμε στο εξωτερικό, θα ντυθούμε στο χακί. Θα πληρώσουμε τον κύριο Αλέξη Τσίπρα με επιπλέον αίμα και απώλεια εθνικών δικαίων.

Χωρίς εθνική ανεξαρτησία και γνήσια λαϊκή κυριαρχία, οι Έλληνες θα χάνουν συνεχώς και θα καούν ξανά.

Originally posted 2018-02-14 11:00:58.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.