Ο Τράμπ, αναγκάστηκε να ακυρώσει την προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7 τον Ιούνιο και τώρα θέλει να φιλοξενήσει μια διευρυμένη συνάντηση, τον Σεπτέμβριο, αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της Κίνας, στην οποία θα κληθεί και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο αμερικανός πρόεδρος, αποκάλυψε ότι ακύρωσε τη συνάντηση του Ιουνίου, αφού η καγκελάριος, Μέρκελ(γνωστό “παιδί” των τραπεζών και της παγκοσμιοποίησης), του είπε σε ένα τηλεφώνημα, ότι «βλέπει» τη σύνοδο κορυφής στην Ουάσινγκτον ως κίνδυνο για την υγεία.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Επικαλέστηκε (η Άγκελα) το συνωστισμό και ότι εκατοντάδες άτομα, προσωπικού ασφαλείας, δημοσιογράφοι και αξιωματούχοι θα παρευρίσκοντο στην σύνοδο κορυφής, αλλά και στις διμερής συναντήσεις.

Οι αναφορές δείχνουν ότι το τηλεφώνημα μεταξύ Μέρκελ και Τραμπ, πριν από λίγες ώρες, ήταν μια θυελλώδης(άγρια) συζήτηση.

Αναλύθηκαν επίσης, τα γερμανικά σχέδια, για τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, το Χονγκ Κονγκ και τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία, από την επικείμενη διάσκεψης κορυφής (των G7).

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Το νέο σχέδιο του Τράμπ, το οποίο σκιαγραφείται από κάποιους, είναι να φιλοξενήσει μια διευρυμένη συνάντηση της G7, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Αυστραλίας, της Νότιας Κορέας και της Ινδίας, αφιερωμένη στην οικοδόμηση συμμαχίας ενάντια στην Κίνα.

Το σχέδιο παρουσιάζει κάποια «αμφιλεγόμενα στοιχεία», επειδή στην Ρωσία, έχει απαγορευτεί η συμμετοχή σε συνόδους κορυφής.

Αυτό είχαν αποφασίσει τα Δυτικά κράτη, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και δεν θεωρούν των Πούτιν ως φυσικό σύμμαχος,στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (πχ Χονγκ Κονγκ).

Η Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος, Μακρόν(λένε οι πληροφορίες), θα διστάσουν να παράσχουν στον Τράμπ μια ξεχωριστή πλατφόρμα για να καθορίσει τη στρατηγική του για την Κίνα, λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Οι Ρεπουμπλικάνοι επιθυμούν μια σκληρή προσέγγιση απέναντι στην Κίνα.

Την θεωρούν ως την φόρμουλα που θα τους δώσει την νίκη στις  εκλογές.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Δικαιολογώντας, την ακύρωση της συνάντησης, του Ιουνίου και την προτεινόμενη νέα του μορφή, ο Τράμπ είπε ότι το σημερινό «προσωπείο» της ομάδας είναι «πολύ ξεπερασμένο» και δεν αντιπροσωπεύει σωστά «τι συμβαίνει στον κόσμο».

Είπε ότι δεν είχε ορίσει ακριβή ημερομηνία για τη νέα συνάντηση, αλλά πρότεινε ότι θα μπορούσε να γίνει κατά την ετήσια γενική συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, η οποία κανονικά πραγματοποιείται τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα γίνει φέτος .

Η προτεινόμενη συνάντηση «G11» μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μετά τις προεδρικές εκλογές, είπε ο αμερικανός πρόεδρος.

Περιμένουμε και άλλες “εξελίξεις”….!

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com