Βρετανοί πολιτικοί και ευρωπαίοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, προειδοποίησαν, ότι η «απειλή» του Τράμπ, να αποσύρει, 9.500 στρατιώτες από τη Γερμανία, δημιουργεί κινδύνους, καθότι μπορεί να παραδώσει, ένα στρατηγικό πλεονέκτημα στο Κρεμλίνο και να υπονομεύσει την μεταπολεμική συνοχή της στρατιωτικής συμμαχίας.

Θα επηρέαζε επίσης, την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, να λειτουργούν στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Βεβαίως υπάρχει σκεπτικισμός, ως προς το αν ο πρόεδρος, θα είναι σε θέση, να εκτελέσει την «απειλή» πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Προ ολίγων ωρών, ανεγράφη εις εφημερίδας των ΗΠΑ, η πρόταση, για απομάκρυνση του ενός τετάρτου των αμερικανικών στρατευμάτων, από την Γερμανία, χωρίς ακόμη να έχει επιβεβαιωθεί δημοσίως.

Το Βερολίνο, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει, ότι δεν του έχει ακόμη κοινοποιηθεί επίσημα η «υποτιθέμενη απόσυρση».

Η απόφαση προκάλεσε όμως γρήγορα ανησυχία.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, μίλησε τηλεφωνικώς με τον Τραμπ, αναφέροντας ότι συζήτησαν «τη σημασία της διατήρησης του ΝΑΤΟ σε έναν όλο και πιο ανταγωνιστικό κόσμο».

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Προηγουμένως ο επικεφαλής της συμμαχίας, έκανε κάποιες σαφείς παρατηρήσεις, στο συνέδριο, υπό την ονομασία, «ΝΑΤΟ 2030», λέγοντας: «Οι προκλήσεις, που θα αντιμετωπίσουμε, την επόμενη δεκαετία, είναι μεγαλύτερες από ότι κανένας από εμάς μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του. Ούτε η Ευρώπη μόνο. Ούτε η Αμερική μόνο. Πρέπει λοιπόν να αντισταθούμε στον πειρασμό των εθνικών λύσεων. “

Ο “καλός” αυτός άνθρωπος, μας μιλά για παγκόσμια κυβέρνηση. Αφού κανείς πλέον δεν θα μπορεί να αντιμετωπίσει κινδύνους, από μόνος του.

Ο Tobias Ellwood, ο συντηρητικός πρόεδρος, της επιτροπής άμυνας, στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρος ότι η απόφαση του Τράμπ είναι οριστική και ότι θα αμφισβητηθεί από τον αμερικανικό στρατό.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαιωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Η απόφαση του Τράμπ έρχεται μετά από αρκετά χρόνια, κατά τα οποία διαμαρτύρονταν για το ΝΑΤΟ, χωρίς να αναλαμβάνει συγκεκριμένη δράση.

Τον Ιούλιο του 2018, απείλησε, «να το πάει μόνος του παραπέρα», αν τα μέλη του ΝΑΤΟ -και ιδίως η Γερμανία- δεν αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ, προκειμένου να μειώσουν το κόστος των ΗΠΑ, από την παροχή διατλαντικής άμυνας εναντίον της Ρωσίας.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com