Στο Παρίσι, μυστικά, με τους Ρότσιλντ

«Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Επικρατείας και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η Ελληνική Πρεσβεία όσο και η Γαλλική Κυβέρνηση.

Εκεί είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της L’Oreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ [Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους] με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες. Επέστρεψε στην Αθήνα την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου».

Αυτή ήταν η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδώνιδος Γεωργιάδη, που έφερε στην δημοσιότητα τα σχέδια πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους το τριήμερο 27-30 Ιανουαρίου 2017.

Από την απάντηση, επιβεβαιωνόταν ότι στις αρχές του 2017 εκτυλίχθηκε ένα σενάριο καθοριστικής πολιτικής σημασίας με πρωταγωνιστή τον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα και την τραπεζιτική οικογένεια των Ρότσιλντ, που κρατήθηκε επιμελώς μυστικό, μέχρι που προδόθηκε.

Η συνάντηση Τσίπρα-Ρότσιλντ επιβεβαιώθηκε επισήμως και από την Τράπεζα Ρότσιλντ (Rothchild & Co) με έδρα το Παρίσι. Έλαβε χώρα το Σάββατο 28 ή/και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017.

Τί μάθαμε για τους Ρότσιλντ και τον Τσίπρα

Μάθαμε πως η Τράπεζα Ρότσιλντ είχε αναλάβει την ετοιμασία για την επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς αγορές. Μάθαμε πως η Rothschild είναι «επίσημος σύμβουλος» της Ελλάδας σε θέματα δημοσίου χρέους. Η Rothschild & Co ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το εάν ο επενδυτικός οίκος έχει σύμβαση με την Ελληνική Δημοκρατία ή όχι. Δεν παρείχε σαφή απάντηση.

Στο τιμόνι της δυναστείας, πλέον, βρίσκεται ο αινιγματικός 37χρονος Αλεξάντερ Ρότσιλντ, με τον οποίο πρέπει να συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Αλεξάντερ διαδέχθηκε τον πατέρα του Ντέιβιντ Ρότσιλντ.

Ο Ντέιβιντ Ρότσιλντ

Έναν χρόνο μετά από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης νομιμοποίησε τον «οικονομικό γάμο», αναθέτοντας στη συγκεκριμένη τράπεζα την παροχή εξειδικευμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, που θα ολοκληρώνονταν στις 31 Δεκεμβρίου 2018. Για τις υπηρεσίες αυτές το Ελληνικό Δημόσιο θα κατέβαλε πάνω από 3,5 εκατ. ευρώ.

Η σύμβαση προέβλεπε πως κάθε φορά, που θα εκδίδεται κρατικό ομόλογο ωρίμανσης 24 μηνών κατ’ ελάχιστο, η Ρότσιλντ θα παίρνει άλλο 1,5 εκατ. ευρώ! Επίσης, η εταιρεία θα πάρει 99.000 ευρώ από τη δημοσίευση της απόφασης έως τις 31/5/2018.

Και μετά ήρθε το Βραβείο

Φήμες θέλουν να ήταν παρούσα μία Γαλλίδα, η οποία τα τελευταία χρόνια επισκεπτόταν στην Αθήνα. Αυτή θεωρείται πως έφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κοντά στην οικογένεια Ρότσιλντ και πλέον εργαζόταν για λογαριασμό της κυβέρνησής του και όχι μόνο, έχοντας ουσιαστικά αναλάβει το lobbying του ίδιου προσωπικά και της κυβέρνησής του. Ονομάζεται Anne-Laure Kiechel και είναι τρίτη στην ιεραρχία της τράπεζας Rothschild.

Φήμες την θέλουν να βρίσκεται πίσω και από τη βράβευση του πρωθυπουργού από το περιοδικό Politique Internationale και από τον Δικηγορικό Σύλλογο του Παρισιού.

Πού είναι ο παππάς;

Ο Τσίπρας προβλήθηκε υπέρ του δέοντος στη Γαλλία, όταν είχε αποφασιστεί πως ο Σαμαράς πρέπει να φύγει. Ιδιαίτερα η γνωστή γαλλική εφημερίδα «Liberation» πρόβαλε τον Τσίπρα, τουλάχιστον από τις αρχές του 2014, ως εν δυνάμει πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ποιος όμως ελέγχει την εφημερίδα «Liberation»; Ο… οίκος των Ρότσιλντ, ο οποίος κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ως άνω γαλλικής εφημερίδας!

Εδώ παππάς, εκεί παππάς, πού είναι ο παππάς; «Θα τους τσακίσουμε κι ας έχουν μαζί τους τους Ρότσιλντ και τους Ροκφέλλερ», έγραφε δημοσίως ο συνεταίρος του Αλέξη Τσίπρα, Πάνος Καμμένος. Σε ποιους αναφερόταν;

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.