Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης επέτρεψε μια πολύτιμη αχτίδα φωτός να περάσει από τα βλέμματα στις καρδιές μας – και να τις ζεστάνει.

Καμιά πόλη δεν είναι όμορφη, χωρίς τους ανθρώπους και τους επισκέπτες της. Κανείς άνθρωπος δεν είναι ευτυχισμένος, χωρίς να αντικρύζει τα πρόσωπα που αγαπά.

Πάλεψα ειλικρινά και αταλάντευτα, ώστε οι άνθρωποι να κυκλοφορούν ελεύθεροι, γεμίζοντας με ζωή και δημιουργικότητα τον δημόσιο χώρο, την αγορά και τις Εκκλησίες μας. Αντιπολιτεύτηκα με πλήρη επιστημονική συνείδηση και κοινωνική ευαισθησία την επιβολή χρήσης μάσκας προσώπου στον δημόσιο χώρο. Καταδίκασα τον εγκλεισμό και την επιβεβλημένη παύση της πνευματικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής ζωής.

Δεν σκοπεύω να κάνω κάποιο εμβόλιο. Όμως, τα χαράματα των Χριστουγέννων θα βρίσκομαι με την οικογένειά μου, την Βασιλική και την μικρή Σοφία, σε μια Εκκλησία στην καρδιά της πόλης μας, προσευχόμενος για την ωφέλεια όσων το έχουν ανάγκη και θα το κάνουν, όσων λάβουν φάρμακο για την καινοφανή υγειονομική πρόκληση της COVID-19 και για την προστασία όλων όσων θα μπορούσαν να βλαφθούν από την απουσία ορθών μέτρων επιδημιολογικής πρόληψης και επιτήρησης.

Η ενσάρκωση του Θεού και Λόγου στο πρόσωπο του νεογέννητου Ιησού Χριστού είναι ένα ιστορικό γεγονός που χαροποιεί τον κόσμο και τους ανθρώπους: συνέβη ως τεκμήριο της αλήθειας πως όλοι έχουμε ένα πρόσωπο μοναδικό και πως κανείς μας δεν είναι μόνος.

Καλά Χριστούγεννα σε όλες και όλους!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.