Και ως επιστήμονα, με εκφράζει η ιδέα πως το ανθρώπινο σώμα ανασταίνεται, πως το νερό θυμάται τί περιείχε και το δημιουργεί εκ του μηδενός με έναν “λόγο”, πως η ζωή δημιουργείται εκ του μηδενός και πως οι έμβιοι μορφότυποι είναι απαράλλακτοι από την ημέρα της δημιουργίας τους, χωρίς να μεταλλάσσονται.

Ο επιστημονικός λογισμός καλύπτει ελάχιστο μόνον μέρος του επιστητού κόσμου. Είναι σε θέση να τεκμηριώσει ελάχιστα από όσα είναι γνωστά με άλλους τρόπους στους ανθρώπους και τα έμβια όντα. Συνάμα, το επιστημονικό παράδειγμα ήδη έχει υποστηρίξει πειστικά και με αποδείξεις πράγματα που δεν ισχύουν και δεν υπάρχουν.

Οι πτώσεις του είναι διασκεδαστικές. Ο επιστημονισμός (scientism) είναι η παιδική αρρώστια της έμφυτης ανθρώπινης γνώσης του παντός.

Ανακαλώ τα λόγια του Ηρακλείτου, αιώνες πριν την Ανάσταση του Ιησού Χριστού:

Γράφει ο Ιππόλυτος για τον Ηράκλειτο: Υποστηρίζει ότι υπάρχει ανάσταση αυτής της φανερής σάρκας με την οποία γεννηθήκαμε, και ότι ο Θεός είναι αίτιος της ανάστασης αυτής – “λέγει δὲ καὶ σαρκὸς ανάστασιν ταύτης (της) φανεράς, εν η γεγενήμεθα και τον θεόν οίδε ταύτης της αναστάσεως αίτιον ούτως λέγων” (Ιππόλυτος, Έλεγχος, ΙΧ, 10, fragmentum 63).


IOANNIS NASIOULAS
Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας και Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Αγορά Βιβλίου: Θέματα Κοινωνικής Οικονομίας – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και την κοινωνική τραπεζική (Δωρεάν Αποστολή)

Θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – Από την κοινωνική επιχειρηματικότητα, στις κοινωνικές επενδύσεις και στην κοινωνική τραπεζική. Συλλογικός Τόμος. Επιμέλεια: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ. Πρόλογος: Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής. Γράφουν: Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ, Γεώργιος ΝΤΑΣΗΣ, Alain COHEUR, Denis STOKKINK, Kurt BERLO, Oliver WAGNER, Daniel SCHAFER, Ευγενία ΠΕΤΡΙΔΟΥ, Παναγιώτης ΜΠΑΜΙΔΗΣ, Μιχαήλ ΦΕΦΕΣ, Κωνσταντίνος ΓΕΩΡΜΑΣ, Βικτώρια ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ, Μιχαήλ ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ, ​Βασίλειος ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ, Απόστολος ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, π. Αλέξανδρος ΣΑΛΜΑΣ, ​Ναούμ ΜΥΛΩΝΑΣ. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, 2016. ISBN:978-618-80232-3-9​. Σελίδες: 311.

€24.38

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.