Πάνω από 1.300 άτομα στη Βρετανία, ενημερώθηκαν ανακριβώς ότι μολύνθηκαν με κορωνοϊό, μετά από εργαστηριακό σφάλμα, στο σύστημα NHS Test and Trace της κυβέρνησης, δήλωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας στο Reuters.

“Το NHS Test and Trace έχει έρθει σε επαφή με 1.311 άτομα που δεν είχαν πει σωστά ότι το αποτέλεσμα των δοκιμών COVID-19, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 19 Νοεμβρίου και 23 Νοεμβρίου, ήταν θετικό. 

Ένα πρόβλημα με μια ομάδα χημικών δοκιμών σήμαινε ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών τους ήταν άκυρα.

Τι απαντά ο εκπρόσωπος του συστήματος

“Εκπρόσωπος του τμήματος είπε σε μια δήλωση μέσω email ότι “Ελήφθησαν ταχέως μέτρα για να ειδοποιηθούν τα άτομα που επηρεάστηκαν και τους ζητήθηκε να πραγματοποιήσουν άλλη δοκιμή και να συνεχίσουν να αυτο-απομόνωση εάν έχουν συμπτώματα.”

Το εργαστηριακό σφάλμα που οδήγησε στο πρόβλημα ήταν “μεμονωμένο περιστατικό” και ερευνήθηκε, ανέφερε η δήλωση.

Επιπλέον χρηματοδότηση, αλλά δεν αποδίδει…

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επιπλέον 7 δισεκατομμύρια λίρες (9,31 δισεκατομμύρια δολάρια) για το σύστημα δοκιμών COVID-19 και εντοπισμού επαφών ως μέρος ενός διευρυμένου προγράμματος μαζικών δοκιμών.

Το σύστημα NHS Test and Trace έχει επικριθεί έντονα μετά από μια σειρά αποτυχιών υψηλού προφίλ από το λανσάρισμά του νωρίτερα αυτό το έτος, και οι υπουργοί παραδέχονται ότι δεν έχει αποδώσει τόσο καλά όσο περίμεναν.

Originally posted 2020-11-30 13:36:05.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.