Μια «πανδημία» πελατειακών διορισμών λαμβάνει χώρα στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Γιος υπαλλήλου του ιδιαιτέρου γραφείου τέως Βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, παιδιά Αντιδημάρχων και υψηλόβαθμων δημοτικών υπαλλήλων, σύζυγοι συνδικαλιστών, διορίζονται ίσως κατά εκατοντάδες, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, στο πλαίσιο ανάσχεσης της πανδημίας.

Οι ταλαιπωρημένοι πολίτες της Θεσσαλονίκης είναι ανάστατοι: δεν έμαθαν τίποτα και δεν κλήθηκαν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους. Ιδιαίτερα απογοητευμένες είναι οι μόνες πολύτεκνες μητέρες, ιδίως αυτές με παιδιά ανάπηρα ή άρρωστα και βέβαια οι νέες και νέοι που βλέπουν να ξετυλίγεται μπροστά τους ο ορισμός της πελατειακής εκμετάλλευσης της κοινής μας προσπάθειας για ανάσχεση της πανδημίας, στην οποία πρωτοστατείτε.

Στην αποψινή Συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου ζητώ από όλους τους εμπλεκόμενους να παραιτηθούν των διορισμών τους. Ζητώ από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης να προκηρύξει τις θέσεις δημοσίως και με κοινωνικά κριτήρια επιλογής. Αν αυτό δεν σταθεί επιθυμητό ή πολιτικά επιτακτικό από τους εμπλεκόμενους, θα αναδείξω την κάθε περίπτωση στην δημόσια πολιτική συζήτηση.

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι
Μου καταγγέλθηκε πως µόνιµος υπαλλήλος της ∆ιεύθυνσης Ανακύκλωσης και ∆ιαχείρισης Αστικών Απορριµµάτων κλάδου ∆.Ε Εποπτών Καθαριότητας, που απασχολείται στο Αυτοτελές Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης Δημάρχου, και υπογράφει δημοσίως άρθρα ως «Σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης», λαμβάνει επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών.
Το όνομά του βεβαιώνεται για απασχόληση βαριάς και ανθυγιεινής εργασίας στις επίσημες μηνιαίες καταστάσεις που βεβαιώνει ο Προϊστάμενος του Τμήματος Καθαριότητας.

Γνωρίζοντας την ειλικρινή ευαισθησία σας για την αποφυγή πράξεων και παραλείψεων που έχουν ως άμεσο αποτέλεσμα την μη-χρηστή διοίκηση, καθώς και την κακή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, σας παρακαλώ να ερευνήσετε αν ο αναφερόμενος δημοτικός υπάλληλος λαμβάνει όντως το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών και αν αυτό είναι σύννομο.

Έχω πλήρη πεποίθηση πως, σε περίπτωση που διαπιστώσετε πως έχουν αδικαιολόγητα καταβληθεί επιδόματα ή άλλες αμοιβές στον εν λόγω δημοτικό υπάλληλο, όπως π.χ. υπερωριακής και νυκτερινής απασχόλησης, στο πλαίσιο αποδείξιμης υπερεργασίας για τις ανάγκες του Τμήματος Καθαριότητας, στο οποίο και ανήκει οργανικά, θα λάβετε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για να θεραπευθεί η ζημία που ενδεχομένως έχει προκληθεί στο δημόσιο, τώρα που σας έχω ενημερώσει γραπτώς.

Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι
Ένα μαύρο σύννεφο αυταρχισμού και εκδικητικότητας απλώνεται λυπηρά πάνω από τον Δήμο Θεσσαλονίκης: καταδικάζω την παύση εκ των καθηκόντων τους των τριών αρχισυντακτών, Βιβής Ανδρίτσου, Ειρήνης Τσαρούχα και Νίκου Φωτόπουλου.

Η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στο TV100-FM100 δεν παρουσίασε πειστική αιτιολόγηση. Οι έμπειροι δημοσιογράφοι έχουν να επιδείξουν αξιοσέβαστο βιογραφικό και εκτεταμένη εμπειρία στον αντικείμενο που υπηρετούν, με ιδεολογική και αισθητική ποικιλότητα – στοιχεία πολύτιμα στις ημέρες μας που “υψηλά τριγύρω μας έκτισαν τείχη”.

Καλώ τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα να εργαστεί ώστε να ανακληθεί η καταχρηστική και εκδικητική απόφαση εις βάρος των τριών αρχισυντακτών της Δημοτικής μας Τηλεόρασης. Θα κινηθώ στο πλαίσιο του Νόμου, ομού μετά της Αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ώστε να αποκατασταθεί η αδικία αυτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας!

Originally posted 2021-01-25 20:52:45.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.