Υπάρχει μια αυξανόμενη σε “ένταση” φήμη που αρχίζει να λαμβάνει διαστάσεις στην Τουρκία και κάνει λόγο για (κάποια….έτσι λένε) «κατάρα» της Αγίας Σοφίας, επειδή ο “σύντροφος” καθεστωτικός την μετέτρεψε σε τζαμί.

Η φήμη, (σίγουρα πρόκειται για δεισιδαιμονία, διότι οι ισλαμιστές είναι προοδευτικός λαός) αυξάνεται και πληθύνεται, από πραγματικά γεγονότα και δηλώσεις του καθεστώς Ρετζέπ Ταγίπ.

Για παράδειγμα, ο υπουργός οικονομικών, Αλμπαϊράκ, ισχυρίστηκε ότι η τουρκική λίρα καταρρέει, ως αντίποινα για την Αγία Σοφία.

Ο μουεζίνης της Αγίας Σοφίας, ονόματι Ασλάν, πέθανε από καρδιακή προσβολή μέσα στην Αγία Σοφία. Και ήρθε και τρίτη “πληγή”.

Αναφέρεται σε δημοσίευμα ότι τρεις χιλιάδες (3.000) Τούρκοι, από εκείνους που “έτρεξαν” να προσευχηθούν στην Αγία Σοφία, την ημέρα που μετατράπηκε σε τζαμί, κόλλησαν κορωνοϊό.

Την αποκάλυψη αυτή, για τον κορωνοϊό έκανε ο Τούρκος πανεπιστημιακός γιατρός, Sarp Uner, ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα «Τζουμχουριέτ», κατήγγειλε ότι δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο προστασίας μεταξύ των πιστών, με αποτέλεσμα ο κορωνοϊός να εξαπλωθεί.

Πιστεύουμε ακραδάντως, ότι η κυβέρνηση, στην προώθηση των καλών σχέσεων και της συνεργασίας με τους γείτονας, θα αποστείλει τάχιστα, την επιτροπή λοιμοξιολόγων, με επικεφαλής τους Τσιόδρα-Χαρδαλιά, ινά βοηθήσουν, στο να μην εξαπλωθεί ο “φονικός ιός” περαιτέρω.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης «Ιωάννης Νασιούλας – Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη».

Είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης της Εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή «Νυν και Αεί», Δευτέρα-Παρασκευή, στις 21:00, ζωντανά από το Facebook της Εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Email: nynkaiaei2013@gmail.com