Μετά την ζημιογόνα για τα εθνικά θέματα ανακήρυξη συμφωνίας ΑΟΖ με την Ιταλία,  η κυβέρνηση προχώρησε σε μια ακόμη, αυτή την φορά με την Αίγυπτο.  

Με την συμφωνία αυτή καθιστά την Αίγυπτο συμμέτοχο της Τουρκίας, στην μη αναγνώριση της Ελλαδικής ΑΟΖ , που δεν περιελήφθη στη σημερινή συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός και η Ελληνική διπλωματία, εγκατέλειψαν την μόνιμη και πάγια θέση, όλων των κυβερνήσεων, ότι η μόνη διαφορά μας, με τους γείτονες, είναι ο καθορισμός υφαλοκρηπίδας και αποδέχονται επιπλέον διαφορές, που πιθανότατα θα μας οδηγήσουν στην λαιμητόμο της Χάγης.

Το δικαστήριο,  θα εκδικάσει κάτι, που είναι δικό μας, κατοχυρωμένο με διεθνείς συνθήκες. Η δικαστική απόφαση, μπορεί να επιφέρει εδαφική συρρίκνωση και μείωση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Η ανακήρυξη της ΑΟΖ της Ελλάδος, όφειλε να είχε γίνει μονομερώς, με προεδρικό διάταγμα, όπως ορίζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας.

Τα Ελληνικά νησιά, έχουν πλήρη επήρεια στις θαλάσσιες ζώνες, όπως και η ηπειρωτική χώρα και δεν “έχουν δικαιώματα σε ΑΟΖ”, όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, διότι το δικαίωμα ή δικαιώματα είναι κλάσμα και όχι ακέραιο.  

“Η μερική άσκηση δικαιώματος μυρίζει άσχημα”.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Aρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com