Πριν λοιπόν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, εδικαιώθησαν πικράν, όσοι πίστευαν ή θεωρούσαν, ότι αυτή η “συμφωνία” με την Αίγυπτο, ήτο τουλάχιστον πολιτικώς ατυχέστατη και εθνικά μη συμφέρουσα.

Μάλιστα καθίσταται απολύτως σαφές, από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου, ότι το ισλαμικό καθεστώς, θέλει να αμφισβητήσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα και όχι την προσφάτως ανακηρυχθείσα ΑΟΖ.

Με δεξιοτεχνία (ο ισλαμιστής “αδερφός”), αποφεύγει να αμφισβητήσει περιοχή η οποία έχει οριοθετηθεί από κοινού μεταξύ Ελλάδας/Αιγύπτου, καθώς εκεί υπάρχουν έννομα συμφέροντα των σουνιτών αιγυπτίων, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει επιπλέον “μέτρα” (κάτι χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα) στο κομμάτι του κοιτάσματος Ζορ, με σημαντικό πετσόκωμα της επήρειας της Κρήτης.

Αμφισβήτηση της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, θα προκαλούσε την αντίδραση και του αιγυπτιακού Ναυτικού και δεν είναι αναγκαίο αυτό, διότι θα συζητήσουν μετά αναμεταξύ τους (τούρκοι και αιγύπτιοι), για να λεηλατήσουν την Ελληνική ΑΟΖ (από τον 28ο παράλληλο και ανατολικά), που δεν οριοθετήσαμε.

Οπότε, αυτό σε πρώτη φάση, οι Τούρκοι δεν το επιθυμούν και δείχνουν να σέβονται την συμφωνία «του 28ου παραλλήλου».

Συνεπώς, με απλά λόγια, εισβάλουν εις την Ελληνικήν υφαλοκρηπίδα, που έμεινε εκτός της συμφωνίας, δηλαδή για την θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Ρόδου και Καστελόριζου.

Η Ελληνική πλευρά, πιθανών θα αρχίσει να συστήνει αυτοσυγκράτηση, πνεύμα καλής γειτονίας και διάλογο (και να καλεί σε βοήθεια τους πορτογάλους κομμάντος και λουξεμβούργιους αλεξιπτωτιστές).

Την δε Κύπρο θα την “κατασπαράξει” ο ισλαμιστής Ρετζέπ Ταγίπ, καθώς δεν θα έχει ακτές απέναντι στην Ελλάδα, οπότε δεν θα μπορούν τα δύο κράτη να οριοθετήσουν κοινή ΑΟΖ.

Στα ενδότερα….ΔΕΘ, εμπόριο, εκδηλώσεις, μπαράκια και οικονομία τέλος. Καλύτερα, για να μην πεθάνουμε από τον ιό.

Οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι, υπουργοί, βουλευτές κλπ, θα παίρνουν κανονικά το μισθό ή πρέπει να ανησυχώ;

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι στέλεχος της Δημοτικής Παράταξης «Ιωάννης Νασιούλας – Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη».

Είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης της Εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ. Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή «Νυν και Αεί», Δευτέρα-Παρασκευή, στις 21:00, ζωντανά από το Facebook της Εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.

Email: nynkaiaei2013@gmail.com