Ο καθηγητής Ferguson επέτρεψε στην παντρεμένη γυναίκα με την οποία είχε σχέση να τον επισκεφτεί στο σπίτι του κατά τη διάρκεια του κλειδώματος, ενώ δασκάλευε το κοινό σχετικά με την ανάγκη αυστηρής κοινωνικής απόστασης.

Στήριξέ μας με μια δωρεά

Δύναμή μας, η εμπιστοσύνη σου

€5,00

ellinika hoaxes george soros (b)

Ο επιστήμονας του οποίου οι συμβουλές ώθησαν τον Μπόρις Τζόνσον να κλειδώσει τη Βρετανία παραιτήθηκε από την κυβερνητική συμβουλευτική του θέση την Τρίτη το βράδυ, καθώς ο Telegraph αποκάλυψε ότι ο Αρχι-Λοιμωξιολόγος παραβίασε τους κανόνες φυσικού περιορισμού για να συναντήσει την παντρεμένη ερωμένη του. Η γυναίκα ζει με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους σε άλλο σπίτι.

Ο επιδημιολόγος ηγείται της ομάδας στο Imperial College London, η οποία συνέταξε την έρευνα που οδήγησε στο εθνικό κλείδωμα, η οποία ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 500.000 Βρετανοί θα πεθάνουν χωρίς τα μέτρα.

Ο καθηγητής Ferguson εμφανίστηκε συχνά στα μέσα ενημέρωσης για να υποστηρίξει το κλείδωμα και επαίνεσε τα μέτρα «πολύ εντατικής κοινωνικής απόστασης».

Η αποκάλυψη των «παράνομων» συναντήσεων θα εξοργίσει εκατομμύρια ζευγάρια που ζουν χωριστά και απαγορεύεται από την κυβέρνηση να συναντηθούν κατά τη διάρκεια του κλειδώματος, η οποία είναι τώρα στην έβδομη εβδομάδα της.

Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, η Antonia Staats, 38 ετών, ταξίδεψε στο Λονδίνο από το σπίτι της στα νότια της πρωτεύουσας για να περάσει χρόνο με τον κυβερνητικό επιστήμονα, με το παρατσούκλι “Καθηγητής Lockdown”.

Στήριξέ μας με μια δωρεά

Δύναμή μας, η εμπιστοσύνη σου

€5,00