Πρώτη αναδείχθηκε η κυρία Φώφη Γεννηματα στον δεύτερο και τελικό γύρο των εκλογών για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς. Συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 57% επί του καταμετρημένου ως τώρα 90% των ψήφων. Ο ανθυποψήφιός της κύριος Νίκος Ανδρουλάκης επέτυχε ποσοστό περίπου 43%, συσπειρώνοντας μεγάλο μέρος όσων την πρώτη Κυριακή είχαν υποστηρίξει άλλους υποψηφίους.

Η εξέλιξη του πρώτου γύρου και το αποτέλεσμα του δευτέρου γύρου των εκλογών περιόρισαν την πολιτική μάχη στα στενά κομματικά όρια του ΠΑΣΟΚ. Το πολύ σοβαρό ποσοστό που επέτυχε ο κύριος Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγει τον δρόμο για μια δυαρχία, με τον ίδιο να προβάλλει ως μια ορατή παρακαταθήκη για το εσωκομματικό μέλλον του κόμματος, ήδη από τις πρώτες δηλώσεις του:

“Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκράτες πολίτες που απάντησαν στο υπαρξιακό της δημοκρατικής παράταξης. Η παράταξή μας είναι εδώ, ισχυρή απέναντι στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να συγχαρώ την Φώφη Γεννηματά για την επιτυχία της. Και πάνω απ’ όλα, θέλω να δεσμευτώ για την ενότητα, για την προοπτική. Υπόσχομαι το μέλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για τον ελληνικό λαό. Ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας”.