Για όσους παρακολουθούν την διεθνή σκηνή είναι πολύ «σημαντικό», το παρακάτω συμβάν.

Ο Τράμπ ανέφερε, ότι οι Ρεπουμπλικάνοι «αναγκάστηκαν» να βρουν μια άλλη πολιτεία, για να φιλοξενήσει το συνέδριό τους, αφού η Βόρεια Καρολίνα, αρνήθηκε να υποχωρήσει, προφασιζόμενη περιορισμούς λόγο του ιού (της γρίπης).

Ο πρόεδρος είπε, ότι «ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας, δεν εγγυόταν, ότι οι ρεπουμπλικάνοι, θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν, ένα προκαθορισμένο χώρο. Όπως είχε αρχικά προβλεφθεί και υποσχεθεί».

Ο (κομμουνιστής κυβερνήτης) Κούπερ απάντησε, ότι οι ρεπουμπλικάνοι έχουν αντισταθεί στις “αλλαγές για να διατηρήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς”.

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαϊωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Πολλές άλλες όμως πολιτείες, έχουν προσφερθεί εθελοντικά, να φιλοξενήσουν την εκδήλωση.

Ο Τράμπ έγραψε στο Twitter, ότι ο Κούπερ, ένας ριζοσπάστης αριστερός, «παραμένει ακόμη σε κατάσταση εγκλεισμού».

«Οπότε, είμαστε πλέον αναγκασμένοι, να αναζητήσουμε άλλη πολιτεία, για να φιλοξενήσουμε τη ρεπουμπλικανική εθνική συνέλευση του 2020», πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Η διάσκεψη του κόμματος, η οποία είχε προγραμματιστεί για την αρένα του Σαρλότ, τον Αύγουστο, θα δώσει επίσημα το χρίσμα, στον Τράμπ, για να ηγηθεί του κόμματος, στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, είχε ορίσει ως χρονική προθεσμία, αυτή την εβδομάδα, για να επιβεβαιώσει, η Βόρεια Καρολίνα, ότι οι περιορισμοί κοινωνικής απόστασης, δεν θα επιβληθούν στην συνέλευση.

Ωστόσο, ο (κυβερνήτης)Κούπερ έστειλε επιστολή, πριν λίγο, στην πρόεδρο της εθνικής επιτροπής ρεπουμπλικάνων, ΜακΝτάνιελ, ότι δεν μπορούσε να άρει τους «περιορισμούς για τον ιό»

Είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει «προγραμματισμός για μια περιορισμένη προσέλευση, άρα λιγότερα άτομα, κοινωνικές αποστάσεις και η κάλυψη του  προσώπου είναι απαραίτητη(μάσκα)».

Απόψε στις 21:00 live με τον Αντώνη Παπαϊωάννου από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Η ΜακΝτάνιελ,  ανήρτησε στο twitter, ότι το κόμμα “θα αρχίσει να επισκέπτεται πολλές πολιτείες” για να αναζητήσει εναλλακτικούς χώρους.

Η Γεωργία, η Φλόριντα και το Τεννεσί, που έχουν Ρεπουμπλικανικούς κυβερνήτες, έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, να φιλοξενήσουν το συνέδριο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βόρειας Καρολίνας εγκάλεσαν τον Κούπερ -ο οποίος είναι έτοιμος για επανεκλογή φέτος-  ως “υποκριτή” και τον κατηγόρησαν, ότι εφαρμόζει ένα διαφορετικό πρότυπο, σε όσους συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν, για τη δολοφονία του Φλόιντ στη Μινεάπολη, την περασμένη εβδομάδα.

Νέα «ήθη» και «έθιμα», μακάρι να μην τα «δούμε» και εν Ελλάδι, διότι έχουμε πικράν πείραν εκ του σκοπιανού ζητήματος.

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και Αρχισυντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com