Με την αντιλαική και αντικοινωνική καραντίνα (στο μυθικό γραικυλιστάν), προχωρούμε σε μια νέα φάση, που θα είναι εξίσου δύσκολη.

Σίγουρα πιο σύνθετη και απαιτητική, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Και σε αυτή τη φάση, η κρατική ευθύνη δεν θα μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από την πειθαρχία και την αποφασιστικότητα των πολιτών.

Δεν θα υπάρχουν οι θεατρινισμοί των ιατρών.

Δεν θα συνεχιστούν τα «πολεμικά δελτία των 6».

Κύριο μέλημα της διοίκησης του «χώρου», είναι η ανάγκη, στο να εξασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, στα μέσα μεταφοράς και φυσικά στα σχολεία.

Τα υφεσιακά μέτρα που επάρθησαν, απλά δεν αρκούν.

Να στηριχτούν άμεσα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι άνθρωποι που δεν καταγράφονται πουθενά, που είναι κάτω από τα ραντάρ της δήθεν «κρατικής μέριμνας και πρόνοιας».

Το θλιβερό αποτέλεσμα είναι να μην έχουν κανένα απολύτως εισόδημα.

Ολα αυτά πρέπει να γίνουν τώρα και με ευθύνη της διοίκησης του μνημονιακού «χώρου».

Αντί όμως να ασχοληθείτε (εκεί στο μυθικό γραικυλιστάν) με όλα αυτά, βρήκατε την γρίπη ως ευκαιρία για να περάσετε όποιο αντεργατικό και αντιλαϊκό μέτρο είχε απομείνει, μετά από 10 χρόνια κρίσης και μνημονίων.

Κόπτεστε να υλοποιήσετε τις δέκα εντολές, όχι του Μωυσή, αλλά των βιομηχάνων και των μονοπωλίων. Και νομίζετε ότι τώρα βρήκατε τη στιγμή να τις περάσετε στα μουλωχτά, εκμεταλλευόμενοι την υπολειτουργία της Βουλής.

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα είναι και ένα περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο, που έρχεται να σαρώσει ό,τι άφησαν όρθιο οι προηγούμενες διοικήσεις.

Μήπως οι προύχοντες και οι υψηλοί νόες, οι έχοντες και κατέχοντες είναι αυτοί που υποδεικνύουν τι πρέπει να πράξουμε δια το περιβάλλον;

Ζητούν ίσως ταχύτερη περιβαλλοντική αδειοδότηση για περισσότερες επενδύσεις;

Δεν πρόλαβαν οι κομμουνιστές (του γραικυλιστάν), γιατί τους πρόλαβαν οι εκλογές, έσπευσε να το υλοποιήσει το «προλεταριάτο» των τραπεζών.

Αλήθεια, για ποιο λόγο θα έπρεπε αυτό το νομοσχέδιο να συζητηθεί και να ψηφιστεί;

Ο Αντώνης Παπαϊωάννου είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής και συντάκτης της εφημερίδος ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Επιμελείται και παρουσιάζει τηλεοπτική εκπομπή (Δευτέρα-Παρασκευή), στις 21:00, μέσα από το facebook της ΑΡΙΣΤΕΙΑ.
Email επικοινωνίας nynkaiaei2013@gmail.com