Απόλυτα επικερδής κρίνεται η επένδυση των Γερμανών στην μακροχρόνια εκμετάλλευση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, σύμφωνα με το δημοσιογραφικό πρακτορείο Reuters. Μέσα σε χρονικό διάστημα 5 μηνών, ο συνολικός τζίρος της εταιρίας αυξήθηκε κατά 13,7%, ήτοι 2,2 δις ευρώ. Ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρίας εμφανίζεται ιδιαιτέρως ικανοποιημένος, θέτοντας στόχο τα 2,9 δις ευρώ για το συνολικό τζίρο της εταιρίας στο 2017. Μεγάλα είναι τα κέρδη και για την Φρανκφούρτη, την έδρα της Fraport.

Η αναμενόμενη αύξηση των επιβατών του 2017 (48,9 εκατομμύρια μέχρι το Σεπτέμβριο) αποτελεί νέο ρεκόρ κίνησης, με ό,τι συνεπάγεται για την παράλληλη τόνωση της ήδη διογκωμένης οικονομίας της πόλης και της χώρας.

Η ανακοίνωση των πρώτων στοιχείων προκαλεί ανάμικτα συναισθήματα αναφορικά με την τιμολόγηση της παραχώρησης των ελληνικών αεροδρομίων, καθώς και για την ίδια την ανάγκη παραχώρησής τους. Είναι γνωστό πως το ελληνικό κράτος δεν έχει αποδείξει την επιχειρηματική του δεινότητα, ωστόσο ένα καλύτερο “deal” θα μπορούσε να ενισχύσει την βαριά πληγωμένη ελληνική οικονομία.