Συντάσσομαι με τους περισσότερους Έλληνες, που θέλουν ένα σοβαρό κράτος πρόνοιας και μια πατρίδα ανεξάρτητη από τους ξένους.

Απευθύνομαι σε όλο τον κόσμο που εμπνεόταν από τον Ανδρέα Παπανδρέου και σεβόταν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή: στις Ελληνίδες και στους Έλληνες στα χωριά και στις πόλεις, που ήθελαν το κράτος μας να το κάνουν κουμάντο ηγέτες, με πολιτικό παράστημα – που να μπορούν να μιλάνε με τους ξένους και να είναι σε θέση να τους λένε “Όχι”.

Νομίζω πως δεν υπάρχει οικονομική προοπτική χωρίς ένα σοβαρό και αποφασιστικό κράτος πρόνοιας: που να προσφέρει ένα ελάχιστο εισόδημα σε όλους και να δίνει οικονομική στήριξη σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη. Δεν έχω πεισθεί πως θα δικαιωθούν οι πολιτικές που κτυπάνε στην πλάτη τους καταταλαιπωρημένους Έλληνες και τους λένε: “βγάλτα πέρα μόνος σου – μπορείς”.

Δεν υπάρχει πολιτική μετριοπάθεια χωρίς ενότητα. Τα κόμματα βγάζουν το ψωμί τους από την διαίρεση της κοινωνίας. Δηλητηριάζουν τους ανθρώπους και τους εκπαιδεύουν να μισούν τους άλλους. Εκμεταλλεύονται τον κοινοβουλευτισμό ως κλειδί για την αιώνια εξουσία. Δεν σέβονται την εντολή για πιστή αντιπροσώπευση του ελληνικού λαού.

Πουλάνε πολιτική μετριοπάθεια στα λόγια. Αλλά αποφεύγουν την ευθύνη να βγουν μπροστά για την Ελλάδα. Παράτησαν τους πολίτες μόνους τους να καθαρίσουν την μπουγάδα της τεχνητής πτώχευσης, του ξένου ελέγχου και της εκχώρησης των εθνικών δικαίων μας.

Οι πολίτες θα βγουν μπροστά: στην κοινωνική πρωτοπορία και στις εθνικές επάλξεις. Για πολλούς Έλληνες, η ενότητα της κοινωνίας και η αξιοπρέπεια της πατρίδας είναι ένα και το αυτό. Μαζί τους συντάσσομαι κι εγώ.


*Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με την Δημοτική Παράταξη «Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη» (www.thessaloniki.plus). Είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας.

Written by

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Ο Ιωάννης Νασιούλας είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη", Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης.