Με απόφαση του αρμοδίου Υπουργού κύριου Χρήστου Σπίρτζη, άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για να κατατεθούν οι αιτήσεις των δικαιούχων ελεύθερης διέλευσης των διοδίων στην Εγνατία Οδό. Η εξαίρεση αφορά στους ανέργους, στους μόνιμους κατοίκους των περιοχών και στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ως προς τους μόνιμους κατοίκους εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Αβδήρων, Αλεξανδρούπολης, Αρριανών, Διδυμότειχου, Ηγουμενίτσας, Ίασμου, Κομοτηνής, Μαρωνείας, Σαπών, Μετσόβου, Μύκης, Ξάνθης, Ορεστιάδας, Παγγαίου, Σαμοθράκης, Σουλίου, Σουφλίου, Τοπείρου, Φιλιατών και Οικισμών.

Τα στοιχεία που πρέπει να υποβάλλουν στις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι είναι: δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, αντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας, άδεια κυκλοφορίας, κάρτα ανεργίας, δελτίο στάθμευσης ΑμεΑ. Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν στην πλατφόρμα του Υπουργείου που βρίσκεται στην διεύθυνση http://www.yme.gr/?tid=940&aid=5799. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει επικοινωνιακά τις μεγάλες αντιδράσεις των πολιτών για τα ακριβά διόδια, που δεν λειτουργούν ανταποδοτικά προς τους βαρύτατα επιβαρυνόμενους Έλληνες.