Στον 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ψηφίζω Γιάννη Νασιούλα για νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Θέλω έναν δήμαρχο νέο στην ηλικία: ο Γιάννης είναι 39 χρονών.

Θέλω έναν δήμαρχο συγκροτημένο: ο Γιάννης έχει βιογραφικό με πλούσια επαγγελματική και θεσμική δράση.
Θέλω έναν δήμαρχο που να ξέρει από δημόσια διοίκηση: ο Γιάννης είναι αξιολογητής και επιθεωρητής των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήδη από την εποχή που αναλάμβανε ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης να κάνει τη Θεσσαλονίκη «πρωτεύουσα της Νότιας Μακεδονίας» και «πόλη-πρότυπο της Κεντρικής Αφρικής».

Θέλω έναν δήμαρχο που να μην εφαρμόσει την προδοτική Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και να εργαστεί για να την ακυρώσει. Αν είχα βρει άλλον να το γράφει και να το λέει, θα τον ψήφιζα-Αλλά ο Γιάννης είναι ο μόνος που δεν μάσησε τα λόγια του λέγοντας πως «είναι αντίθετος στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αισθάνομαι πως ό,τι θέλω εγώ ταυτίζεται με αυτό που θέλουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες της Θεσσαλονίκης. Γιατί είμαι ένας από αυτούς. Γιατί με πιστεύουν. Γιατί με άκουσαν και με είδαν. Γιατί, στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές έχουμε επιλογή.

Αν ήθελαν έναν συνεργάτη της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία λέει τα Σκόπια Μακεδονία τρεις φορές την ημέρα μετά το φαγητό, θα με μαύριζαν την 2η Κυριακή. Αν ήθελαν έναν πολιτικό παραγιό του Σόρος, θα ζητούσαν από τον απερχόμενο δήμαρχο να κάτσει λίγο ακόμα. Αν ήθελαν τους ριγμένους της ΝΔ, που ψάχνουν τρύπα για να ξαναμπούν στο κόμμα, θα είχαν μισή ντουζίνα επιλογές πολιτικών που επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη για να αφήσουν την τελευταία πολιτική τους πνοή.

Εγώ, έχω ακόμα πολύ αέρα μέσα στα πνευμόνια μου: ζω και αναπνέω για την Ελλάδα, τη μια και μοναδική ελληνική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, που θα την κάνω πρωτεύουσα της κοινωνικής πολιτικής και των ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων -για όλους και κυρίως για την Ελληνίδα Μάνα.


Από το φύλλο της THESSNEWS #159 (24/05/2019-26/05/2019)

www.thessnews.gr

Originally posted 2019-05-25 09:58:51.

About Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

administrator
Ο Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικονομίας. Είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη" και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

error: